kosz

Działanie forum, jego struktura, problemy, pomysły :) etc.
wally

kosz

Post autor: wally »

padl pomysl w watku ktory usunalem na prosbe autora o powstaniu dzialu kosz, moderatorzy wrzucaliby tam tematy przeterminowane, martwe czy bezsensowne :) czyszczenie po 14 dniach. Pomyslodawca byl piotrekk
Ostatnio zmieniony czwartek, 26 kwietnia 2007, 18:26 przez wally, łącznie zmieniany 1 raz.
Piotrekk
Zwykły forumowicz
Motocykl: TDM 850 3VD
Kontakt:

Post autor: Piotrekk »

Może coś sie uda :D A i mam malutkie pytanko chyba do Admina byłem członkiem grupy K.B.M miałem dodatkowe 3 działy na forum tzn. dostęp do nich dostałem te wszystki maile że akceptowano itp i nagle znikło jakieś czary mary :P
Ostatnio zmieniony czwartek, 26 kwietnia 2007, 18:59 przez Piotrekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sebus00
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm

Post autor: sebus00 »

Pomysł dobry z tym Koszem, jednak te stare nie ruszane posty można by wogle czyścić,
a 2 strony może kiedyś ktoś bedzie szukał w archiwum starych tematów, i takim działem może być akurat dział "Kosz" lub "Archiwum"
Piotrekk
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Tzn. wiesz nie wiadomo jak długo tych postów to tez nie ma co trzymac najlepiej do miesiaca czasu max :) Jak powstanie kosz to zadbam o to :P oczywiście jak zechcecie...
wally

piotrek zostales pomylony z innym uzytkownikiem i przez przypadek dostales na chwilke dostep do czesci forum dotyczacej nazlezacej do klubu. Przepraszamy za pomylke
Piotrekk
Zwykły forumowicz
Kontakt:

aha no nic szkoda :P
Zgrywus
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie

Post autor: Zgrywus »

sorki Piotrekk to ja zawiniłem, i na chwilkę dostałes uptrawnienia do cześci zastrzezonej - za co przepraszam :) / pomyłka /

dział " KOSZ juz sie robi :)
Piotrekk
Zwykły forumowicz
Kontakt:

nic sie nie stalo :) widze ze koszyczek juz jest cieszy mnie to ze moglem pomoc :)
Żaba
Zwykły forumowicz

Post autor: Żaba »

Moim zdaniem posty nawet te starsze powinny zostać. Jak za rok ktoś zechce poczytać o synchro gaźników np. :wink: to nie trzeba będzie wałkować temetu od początku.
Piotrekk
Zwykły forumowicz
Kontakt:

Taa zgadzam sie ale wątpie że moderatorzy wywalą taki temacik :) Moim zdnaiem to w koszu powinny lądować takie tematy które do niczego nie sa potrzebne...
Marek

Post autor: Marek »

Ja także jestem za pozostawieniem starych postów, jeżeli trzymają się topiców. Liczby napisanych postów i liczba tematów świadczą o wartości forum w taki sam sposób, jak liczba forumowiczów (jasne, ilość contra jakość, ale o jakość dbają modzi). To taki forumowy "dorobek"

Kosz jest w szczególności dla tematów, które są obraźliwe, powtórzone, są efektem pomyłki, nieporozumienia, naruszają prawo, dobre obyczaje itd.

Myślę też, że tematy przenoszone do kosza mogłyby być automatycznie zamykane - po to, żeby w przyszłości nie było wątpliwości na jakim etapie dyskusji temat wyrzucono.
wally

wyczyscilem troche staroci typu "100 lat z okazji dnia kobiet" itd z dzialu na luzie, wielki zasugerowal drobne sprzatanie, poprobujemy jak to dziala
Zgrywus
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie

Post autor: Zgrywus »

... nie no panowie tematy & posty, które cos wnosza /nie widze mozliwosci aby je usuwać/ zawsze komus moga w czyms pomoc, jak sadze moderatorzy postaraja sie o własciwy porządek w swoich działkach, zreszta nie poprobujemy nie dowiemy sie ...
Marek

Post autor: Marek »

...ale są też tematy, które zupełnie "uciekły" od topica, są kompletnie od czapki, a tworzą klimat forum. Takie też bym zostawił. :)
wally

tak jak napisalem, skasowalem to o co mnie poprosil autor, to co nieaktualne i nic nie wnoszace z "na luzie". W innych dzialach sa inni moderatorzy, niech sprzataja ostroznie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum techniczne”