Trike, Trajki i Traje

Nasze maszyny. Tyle z nich radości i tyle problemów...
zappek

Trike, Trajki i Traje

Post autor: zappek »

ostatnio złapałem jednego Wild Thinka i sobie oglądam trajeczki
znalazłem takiego maluszka -zajebisty i sztywny :)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M456523

Obrazek

a ta mnie kurde gryzie

Obrazek
Deletet

Post autor: Deletet »

ładne, ale czemu jednoosobowe, mnie by pasowała czteroosobowa i z bagażnikiem dla psa :wink:
sq8bwh

Post autor: sq8bwh »

Mi się marzy trajeczka taka nie standardowa... w Dieslu na VW 1,9 TDI ... :lol:
Deletet

Post autor: Deletet »

no mnie się ten srebrny czołg na oponach 700 podobuje,

Wild Thing mnie natchnął na dźwignie biegów i hamulec, a podnóżki zrobię z wałków rozrządu - git
zappek

to tez ładne
cos takiego tylko z mniejszym silnikiem
a znacie może jakies tylno napędowe V4/v6 w dislu??, bo puki co to mysle o scorpiaku v6 2,4 2,8 albo 2,9l w benynie

Obrazek
Ostatnio zmieniony piątek, 13 lipca 2007, 06:57 przez zappek, łącznie zmieniany 1 raz.
sq8bwh

W sumie pewną koncepcję mam... ale z braku czasu to pewnie poczeka na stare lata (jak już poczekało 10 lat... :wink: ). Ja stawiam na prostotę obsługi dlatego w grę wchodzi tylko skrzynia automat.. np. z 1.8 Golfa II, szybka i bezawaryjna a z Dieslem przy małej masie powinna 200 km/h łapać.. gorzej może być z trakcyjnością... :wink:
zappek

jesli chodzi o trakcje to trajki z silniekiem z przodu biją na głowe tylno silnikowe, bo rozkład mas jest bardziejszy, tak mnie sie zdaje.
To jak z tymi tylnonapędowymi, przedniosilnikowymi V4 ,V6 w dizlu?? :?:
sq8bwh

Etamm. taki Scorpiak może i fajnie chodzi ale ile to pali.. i na "F".... odpada.. a TDI ja spala max. 5 l/100km ropki a jedzie... i to jak.. nawet ten 90 konny (po drobnym chipie 128 koników.. przy tym samym zużyciu ON) a z V'ek to 2,5 VW tyle że te silniki to już nie ta trwałość i bezawaryjność no i drogie jak cholera części..
zappek

zgadza się tylko do takiego VW to silnik tylko na tył a ja chce tak

przednie koło - silnik - skrzynia - kawałek wału - tylny most
w takiej kolejności więc prosze o pomysły o tylno napędowego dizla raz jeszcze
sq8bwh

To już troszkę gorzaj coś znaleźć (patrzę z perspektywy kasy i awaryjności i łatwości adaptacji) ale patrząc na kostrukcje zawieszenia silnika VW to on by siedział przed tylną osią i myślę że źle by z trakcją nie było. Wyszła by trochę długa jeśli by chcieć zrobić siedzenie kierowcy i jeszcze ławkę dla dwójki (trójki pasażerów)..
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

Jesli chodzi o tego vw to nestety poraszka w fordzie nie musisz nic chpowac i da ci conejmniej 150 kucyków bez proszenia 8)
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
sq8bwh

W silniku 1.9 AAZ tez bez problemu da radę podnieść moc o 25% tylko używając klucza 10 i śrubokęta.. :wink: A o jakim silniku Forda mówisz?
Deleted.
Zwykły forumowicz

Post autor: Deleted. »

zappek ale to musi byc V??? bo z tego co wiem to w omegach byly tylno napedowe diesle tylko to chyba rzedowki
zappek

w ewenutalnych rozważaniach jest tylko V
Deleted.
Zwykły forumowicz

Post autor: Deleted. »

tak o panie rozumiem nie smiem nawet proponowac zadnego innego ukladu przepraszam za moja bezszczelnosc
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle”