Rejestracja SAMa

Nasze maszyny. Tyle z nich radości i tyle problemów...
Awatar użytkownika
SpeedJamal
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTX 1800C

Rejestracja SAMa

Post autor: SpeedJamal »

Cześć . :pl:
Otóż mam plany co do wakacji , chciałbym zbudować od podstaw swój własny motocykl z silnikiem MZ 250 . Jak na razie nie robiłem czegoś takiego i chciałbym sie dowiedzieć czy można takie coś zarejestrować i bez problemu jeździć po naszych drogach . Jak mieliście do czynienia z rejestracją SAMa to podpowiedzcie mi na czym to polegało . Z góry dzięki :)
Kiedy siedzę na maszynie , totalny czuje luz...
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

sasza
Zwykły forumowicz
Motocykl: Kawasaki ZX-6R Ninja 07'
Kontakt:

Post autor: sasza »

Hej SpeedJamal

Jeśli chodzi o przyczepki lub przyczepy to nie ma większego problemu.
Natomiast z motocyklem to już większy problem.

Zapewne musisz zastosować ramę z jakiegoś motocykla, a to już nie będzie SAM tylko składak, a jak wiadomo składaków nie rejestruje się.
Czyżbyś chciał sam zaprojektować i wykonać ramę do motocykla? (wytrzymałość, bezpieczeństwo, homologacja). Nie sądzę, aby jakiś diagnosta i rzeczoznawca podpisał się pod tym.

Osobiście nie miałem jeszcze do czynienia z tego typu tematem - nie trafił się jeszcze śmiałek :D , który by zrobił motocykl jako SAM-a.
Zapewne jest taka możliwość, ale czy nie taniej kupić nowy motocykl z Salonu? :D

Pozdrawiam
nie ma rzeczy niemożliwych - są łatwe, trudne i bardzo trudne

[img]http://www.mojekawasaki.pl/images/mojakawa/zx6r.gif[/img]
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

sasza pisze:......nie trafił się jeszcze śmiałek :D , który by zrobił motocykl jako SAM-a.
Pozdrawiam
Mój ZAZ był wcześniej rejestrowany jako Zundapp a potem poprzedni właściciel przerejestrował go na SAM. Z tego co mówił to nie było z tym większego problemu tyle że trzeba się trochę nabiegać po urzędach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle”