Otóż mam plany co do wakacji , chciałbym zbudować od podstaw swój własny motocykl z silnikiem MZ 250 . Jak na razie nie robiłem czegoś takiego i chciałbym sie dowiedzieć czy można takie coś zarejestrować i bez problemu jeździć po naszych drogach . Jak mieliście do czynienia z rejestracją SAMa to podpowiedzcie mi na czym to polegało . Z góry dzięki
Rejestracja SAMa
- SpeedJamal
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda VTX 1800C
Rejestracja SAMa
Cześć .
Otóż mam plany co do wakacji , chciałbym zbudować od podstaw swój własny motocykl z silnikiem MZ 250 . Jak na razie nie robiłem czegoś takiego i chciałbym sie dowiedzieć czy można takie coś zarejestrować i bez problemu jeździć po naszych drogach . Jak mieliście do czynienia z rejestracją SAMa to podpowiedzcie mi na czym to polegało . Z góry dzięki
Kiedy siedzę na maszynie , totalny czuje luz...
-
sasza
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Kawasaki ZX-6R Ninja 07'
- Kontakt:
Hej SpeedJamal
Jeśli chodzi o przyczepki lub przyczepy to nie ma większego problemu.
Natomiast z motocyklem to już większy problem.
Zapewne musisz zastosować ramę z jakiegoś motocykla, a to już nie będzie SAM tylko składak, a jak wiadomo składaków nie rejestruje się.
Czyżbyś chciał sam zaprojektować i wykonać ramę do motocykla? (wytrzymałość, bezpieczeństwo, homologacja). Nie sądzę, aby jakiś diagnosta i rzeczoznawca podpisał się pod tym.
Osobiście nie miałem jeszcze do czynienia z tego typu tematem - nie trafił się jeszcze śmiałek
, który by zrobił motocykl jako SAM-a.
Zapewne jest taka możliwość, ale czy nie taniej kupić nowy motocykl z Salonu?
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o przyczepki lub przyczepy to nie ma większego problemu.
Natomiast z motocyklem to już większy problem.
Zapewne musisz zastosować ramę z jakiegoś motocykla, a to już nie będzie SAM tylko składak, a jak wiadomo składaków nie rejestruje się.
Czyżbyś chciał sam zaprojektować i wykonać ramę do motocykla? (wytrzymałość, bezpieczeństwo, homologacja). Nie sądzę, aby jakiś diagnosta i rzeczoznawca podpisał się pod tym.
Osobiście nie miałem jeszcze do czynienia z tego typu tematem - nie trafił się jeszcze śmiałek
Zapewne jest taka możliwość, ale czy nie taniej kupić nowy motocykl z Salonu?
Pozdrawiam
nie ma rzeczy niemożliwych - są łatwe, trudne i bardzo trudne
[img]http://www.mojekawasaki.pl/images/mojakawa/zx6r.gif[/img]
[img]http://www.mojekawasaki.pl/images/mojakawa/zx6r.gif[/img]
- Fido
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Ten ze zdjęcia
- Kontakt:
Mój ZAZ był wcześniej rejestrowany jako Zundapp a potem poprzedni właściciel przerejestrował go na SAM. Z tego co mówił to nie było z tym większego problemu tyle że trzeba się trochę nabiegać po urzędach.sasza pisze:......nie trafił się jeszcze śmiałek, który by zrobił motocykl jako SAM-a.
Pozdrawiam