Zreszta przednie kolo moze oszukiwac bo nie zawsze dotyka szosy
Próba predkości ...
-
Bondi
- Piotrek
- Zwykły forumowicz
- Kontakt:
''Pewnie niejednemu motocykliście prędkościomierz pokazał magiczne 300 km/h (w przypadku wyświetlaczy to zwykle 299 km/h). Tymczasem licznikowe trzy setki nijak się mają do rzeczywistości, i to z kilku przyczyn. Przede wszystkim seryjne prędkościomierze z założenia oszukują - pokazują prędkość trochę wyższą niż rzeczywista. Przy bardzo wysokich prędkościach pojawia się kolejny problem. Koło napędzane, na którym zwykle dokonywany jest pomiar, kręci się znacznie szybciej, niż motocykl jedzie - przy maksymalnej szybkości różnica może dochodzić nawet do 30 km/h! Trudno w to uwierzyć, ale tak jest - pędzący motocykl jedzie w ciągłym uślizgu, zwłaszcza na nieużywanej jeszcze nawierzchni''
Cytat z SM
Cytat z SM
Menel: http://change.menelgame.pl/change_please/6042900/ kliknij, dasz mi kilka gr:)
-
wally
- sebus00
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm
Hmm a jest mozliwosc zaniżania predkości ? BO moja VTR-a powinna cisnac ok 272km/h a tymczasem max to 250km/h nie mowie ze to mala predkosc bo i takie predkosci osiaga sie sporadycznie, bo warunki na to nie pozwalaja ale jak juz sie trafi odcinek dobrej prostej z dobrymi warunkami w tym czasie to...
-
wally
- Piotrek
- Zwykły forumowicz
- Kontakt:
V max Twojej Hondy wg producenta to 235km/h wiec jest OK. Licznik Ci pokazuje 250 jedziesz na prawde 230.sebus00 pisze:Hmm a jest mozliwosc zaniżania predkości ? BO moja VTR-a powinna cisnac ok 272km/h a tymczasem max to 250km/h...
PS. 276km/h to v max Yamahy R1 02r. czyli 152km z czetrech cyl w rzedzie ktore kraca sie wyzej niz VTR
Menel: http://change.menelgame.pl/change_please/6042900/ kliknij, dasz mi kilka gr:)
-
tribal
-
Roman
- SpeedJamal
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Honda VTX 1800C