Który byś kupił motocykl i dlaczego ?

Nasze maszyny. Tyle z nich radości i tyle problemów...
sasza
Zwykły forumowicz
Motocykl: Kawasaki ZX-6R Ninja 07'
Kontakt:

Post autor: sasza »

Hej Speedarek

Faktycznie można różnie mówić o różnych moto, a to ten mi się podoba na tym obrazku, a inny na innym. Ten bym wybrał bo ma o 5 KM więcej, albo inny bo jest np. niebieski. Ja też kiedyś przeglądałem nie jeden katalog i zawsze zatrzymywałem się na maszynach najmocniejszych rzędu 1,0 lub 1,1 ccm pojemności, na 600-tki nawet nie patrzyłem, bo jakies takie słabe były, mało mocy itp. Ale tak jest tylko do czasu jak patrzy się w obrazki. Jak już zobaczysz na żywo taką 600-tkę i wiesz że zaraz będziesz jej dosiadał to krew zaczyna szybciej krążyć, wzrasta tętno i usmiech sam pojawia się na twarzy. Nie ważne czy jest to Kawasaki, Suzuki, Honda czy Yamaha. Po prostu pokochasz to co kupisz i ta marka będzie dla ciebie najlepsza. Ja skusiłem się na Kawasaki ze względu na design i nie ma co ukrywać cenę. Z każdym dniem i każdym kilometrem coraz bardziej lubię swoje moto.
Na razie niezbyt dużo mogę powiedzieć o danym modelu,z uwagi na to, że to mój pierwszy sezon. Co zauważyłem to: bezproblemowe wchodzenie na obroty, piękny dźwięk silnika, po przekroczeniu 8000 obr wyrywa spod siodełka jakby włączyła się turbinka i co bardzo ważne pięknie trzyma się drogi. Jak na razie żadnych uwag.

Jaro - jeśli Kawa to wyłącznie mocna i czarna, no dobra może być pomarańczowa :D
nie ma rzeczy niemożliwych - są łatwe, trudne i bardzo trudne

[img]http://www.mojekawasaki.pl/images/mojakawa/zx6r.gif[/img]
Młoda

Post autor: Młoda »

Oj widzę, że mało kto postawiłby na Hondę :( ,a ja wybrałabym właśnie ten wariant :D
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Młoda pisze:Oj widzę, że mało kto postawiłby na Hondę :( ,a ja wybrałabym właśnie ten wariant :D
Jak będziesz miała ochotę to zapraszamy na wspólne przejażdżki przeważnie każdy ma wolną miejscówkę więc może zmienisz zdanie :)
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

Jaro pisze:Ponoć Kawa jest dobra ale wyłącznie z mlekiem ;)

Obyś sie nie zdziwił zresztą możemy przetestować 8)
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
Jaro
Zwykły forumowicz
Kontakt:

speedarek pisze:
Jaro pisze:Ponoć Kawa jest dobra ale wyłącznie z mlekiem ;)

Obyś sie nie zdziwił zresztą możemy przetestować 8)

Wiew wiem Speedy że baty dostaje zresztą już raz dostałem na trasie z TL choć zastanawiam się ile twój ma koników gdyż ZXR750 występuje w dwóch wersjach ta mocniejsza to 121km co daje max 254 km/h ta słabsza 231 km/h.No ale do rzeczy coś słabo z przyśpieszeniem gdyż aż 4 sekundy do 100 km/h !!! :) a i żre do cholery 7 litrów w testach a zamykając manetkę potrafi i 10 l wciągnąć !! Praca silnika cyt. Wysokoobrotowa wścieklizna ma również specyficzną charakterystykę pracy. Stojąc obok pracującego na wolnych obrotach ZXRa 750 odniosłem wrażenie, że niedaleko są prowadzone roboty drogowe, bądź budowlane. Silnik generuje odgłosy, jakby ktoś wsypał do jego wnętrza wiadro gwoździ. Ale taki już jego urok i ze świeczką można by szukać egzemplarza pracującego bardzo cicho. :) Bez obrazy :)
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Speedarek
Zwykły forumowicz

Ależ ja sie nie obrażam nie ma za co .... ja nie narzekam ze mój chodzi głośno porostu raz jest to urok a może wdzięk Kawasaki po drugie mój wydech robi swoje 8) :lol:
Speedarek
Zwykły forumowicz

sasza pisze:Hej Speedarek

Jeśli Kawa to wyłącznie mocna i czarna, no dobra może być pomarańczowa :D
I bordowa 8) :lol:
voti
Zwykły forumowicz
Motocykl: suzuki

Post autor: voti »

Suzuki zdecydowanie.

Kawasaki no cóż jak mówi staropolskie przysłowie:
Jak się nie ma co się lubi to się jeździ kawasaki ;)
bez urazy
Młoda

:D
Ostatnio zmieniony czwartek, 22 listopada 2007, 17:20 przez Młoda, łącznie zmieniany 1 raz.
Młoda

Jaro pisze:
Młoda pisze:Oj widzę, że mało kto postawiłby na Hondę :( ,a ja wybrałabym właśnie ten wariant :D
Jak będziesz miała ochotę to zapraszamy na wspólne przejażdżki przeważnie każdy ma wolną miejscówkę więc może zmienisz zdanie :)
Przyjmuje zaproszenie, ale zdania raczej nie zmienię :D
Jaro
Zwykły forumowicz
Kontakt:

voti pisze:Suzuki zdecydowanie.

bez urazy

Hahahha ;)
Speedarek
Zwykły forumowicz

voti pisze:Suzuki zdecydowanie.

bez urazy

raczej Suzuki .... zmierzymy się i zobaczymy ....
voti
Zwykły forumowicz
Motocykl: suzuki

Post autor: voti »

Speedarek no zapraszamy na rozpoczęcie sezonu w Małej

bajdełej pierwszym plastikiem który mi się podobał to zxr750
Speedarek
Zwykły forumowicz

nie widzę problemów km nie robią różnicy ..... a jednak zxr750 ... mój jest troszeczkę inny nie tylko Jaro to poczuł 8) :lol:
Deleted 2

Post autor: Deleted 2 »

Kawasaki to wcielone diabły.Chodzą jak paczka gwozdzi ale sa naprawde fajne kiedys jade sobie moim Suzuki do babci po dofinansowanie na paliwo a tu z lewej widze swiatełko. Czynnosci- 2 biegi w dół redukcja i gonie goscia myslicie,ze było to proste ale nie dochodze go na swiatłach a to stary ZXR750 o pare lat starszy od mojego suzuki. Podziwiam te maszyny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle”