Nasze hobby, forum i polityka

Piękny region, wspaniali ludzie i fascynujące wydarzenia :)
Wielki Brat
Zwykły forumowicz
Motocykl: FJR 1300

Nasze hobby, forum i polityka

Post autor: Wielki Brat »

Ze względu na wagę sprawy przeniosłem swą polemikę z innego do nowego tematu.
Link: http://www.kresowe.forum.motocyklowe.or ... =13&t=5547" onclick="window.open(this.href);return false;

Trudno mi zgodzić się z wyrażoną tam opinią Wiatra.
Nie ma forów/gazet/TV/... innych miejsc przeznaczonych tylko na wypowiedzi polityczne.
Wyrażanie polityki tylko przy urnach to fikcja - poglądy/opinie głosujących kształtuje się miesiącami/latami oddziaływania na ludzi, szczególnie poprzez media (nie chcę używać tu słowa propaganda, ale prowadzenie skutecznej kampanii medialnej fałszującej faktyczny obraz rzeczywistości widać obecnie na każdym kroku ws. Ukrainy).

Jak ktoś kiedyś powiedział, wojna to zbyt poważna sprawa by zostawić ją tylko wojskowym.
Podobnie jest z polityką.
Skutki uprawiania jej przez przez ludzi niekompetentnych, zwyczajnie głupich, działających świadomie lub nieświadomie na szkodę własnego państwa, w tym skutki bardzo poważne (cierpienia i śmierć, wojenne zniszczenia kraju ...) odczujemy wszyscy, tak jak odczuwają je dzisiaj Ukraińcy.

W czasie w którym przyszło nam żyć powinniśmy robić wszystko co możliwe w obronie spokojnej i bezpiecznej przyszłości naszej, naszych dzieci i wnuków.
Jeżeli będziemy stać z boku i czekać w milczeniu latami na kolejne wybory, nawet się nie obejrzymy jak tandem politycy-media wspierany przez wielki biznes wpędzi nas w kolejną w naszej historii zawieruchę.

A co do sporów. Dyskusja zawsze jest dobra: rozwija umysł, uczy, pozwala poznawać świat przez poznawanie poglądów innych ludzi, ... od tego są fora i jak widać na przykładzie tego forum działa to doskonale w bardzo szerokim zakresie tematycznym.

Natomiast czym innym są nasze - motocyklistów relacje w realu.
Tam rzeczywiście nie podejmujmy tych tematów, nie organizujmy imprez "Z okazji ...", "Ku pamięci ...", itp.
Tam po prostu odpoczywajmy, bawmy się, cieszmy się czasem który jest nam dany, bo nie wiadomo ile go nam jeszcze zostało.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dzieje się!”