Moj dniepr jest na dotarciu(wymienilem wszystkie lozyska,tloki,cylindry,panewki) a po przyjezdzie mam zamiar zrpbic szlif cylindrow,mam nadzieje ze szlifu walu nie trzeba robic/jaki zamontowac dyfer 9 czy 10 aby go nie zajechac bo w tamtym sezonie malo brakowalo,oczywiscie bede jezdzil solowka dzieki.
Dla większych prędkości polecam dyfer 9. ale uważaj co kupujesz, już raz nadziałem sie na rzemieślniczy produkt i tryby dobrze nie nakładały sie na siebie.
W tym sezonie bede jezdzil tylko miesiac i BACK TO ENGLAND,wiec 9 czy 10,mam troszke ciezka reke i boje sie ze przez miesiac zajade moja gadzinke,cenowo bardzo sie nie roznia:9-140 zl a 10-230 zl,chodzi mi o to zeby dwa razy nie bawic sie w ustawianie bo jednak to zajmuje troszke czasu a wiem co znaczy jezdzic na nie ustawionym i jaki jest pobor paliwa.
Mówisz że 9 kosztuje 140zł, hm...drogo troche.
Ciekawe jaki dyfer ma moja kaśka bo z Hrebennego wyciągneła 80 z wózeczkiem.
Na 9 dyfrze spokojnie więcej wyciśniesz.
Ale jak dasz 10 to będziesz dawał więcej gazu żeby jechać szybciej więc wieksze prawdop. że zatrzesz....chyba tak.
Jakos malo pociagnela tylko 80,moim dnieprem przed remontem z kolyska i w 3 osoby prawie 120 na 8,byl zaje...... ustawiony i wyregulowany ale po wypadku musialem wszystko remontowac no i zaczely sie problemy.
80 jechał z Hrebennego na prostej, takich prędkości nie wyciskam bo nie jest zarejestrowany.
Kumpel jedzie szybciej ale to wiadomo, musi być dobrze zrobiony a mój niestety to tylko silnik ma dobry, reszta do wymiany.