Nowe motocykle ze wschodu

Nasze maszyny. Tyle z nich radości i tyle problemów...
Żaba
Zwykły forumowicz

Nowe motocykle ze wschodu

Post autor: Żaba »

Nowy Ural w limitowanej edycji "Czerwony Październik

http://www.ural.cc/index.php?red_october

Nowy Mińsk 500 Cafe Racer

http://www.motocafe.ru/moto-novinki/136 ... -2010.html
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Fajny ten Ural.
Ale bardziej podoba mi się Ural Wolf.
Zmienić silnik na zapowski i maszyna jak się patrzy.
Louis

:)

Post autor: Louis »

ural mi sie podoba:)
Premo23
Zwykły forumowicz
Motocykl: CBR 929

Post autor: Premo23 »

Jesli chodzi o design to ten Wolf jest calkiem calkiem.Pomimo ze nie jestem zapalonym entuzjasta tego typu maszyn ten ewidentnie wpada w oko.Ciekawi mnie jeszcze jak wypadnie spalanie na 100-bo te starsze to mialem okazje sie przekonac ...lubie wypic:)
Komar
Zwykły forumowicz
Motocykl: Jawa 350

Post autor: Komar »

Spalanie, wygląd czy cena to jedna rzecz. Bardziej mnie zastanawia jakość wykonania silnika.
Kiedyś czytałem w którymś z Automobilisty artykuł o nowych Uralach i Dnieprach swego czasu sprzedawanych w Niemczech.
Generalna konkluzja była taka, że Niemcy kupuję te motocykle gdyż jest to najtańszy jednoślad z wózkiem bocznym. Silnik jest jednak jedną wielką padaką, która trzeba rozłożyć i wszystko co się da wymienić na niemieckie części. Jeden z właścicieli opowiadał, że wyjechał z salonu i po kilku km rozwaliło mu głowicę. Wrócił, wymienili, naprawili i znowu rozleciało się coś innego zanim do domu dotarł. Wszystko jednak wymienił w silniku i od tej pory zaczął chodzić jako tako.

Czerwony Październik mi się bardzo podoba! Wersja czerwona bez chromów trafia dla tego motocykla.
...Wolność i przestrzeń niczym nieograniczona..
henio12323

Post autor: henio12323 »

kiedyś oglądałem na discovery :D program że bogaci niemcy pojechali na jakis zlot do miasta gdzie produkuje sie rosyjskie sprzęty niestety juz nie pamiętam jakie ale jakieś znane xD pojechali odpicowanymi BMW i potem dostali te stare sprzęty, znaczy stare - to były nówki tyle że wygląd ja te z minionej epoki:P i było nawet pokazane jak mechanicy składają silniki ;D połacie aluminium i cos grzebie pewnie po % mechanik ;D wiec wzieli ze 3 takie motóry i jechali w niedaleką trase po drodze jednego zalalo :D a inny sie zepsuł to dali zastępczego xD wiec jak z fabryki wyjeżdża powiedzmy 5 moto z czego 2 od razu sie psują po kilku km :P nie wiem jak tam z jakoscią stoją. pamiętam tylko że mówili że silniki są identyczne jak w starych zabawkach tylko że elementy precyzyjniejsze są z importu z chin a moze z japonii ? tj gaźniki i chyba zapłony :D tyle wiem i tyle moge tu dodac xD
Awatar użytkownika
dzidek
Zwykły forumowicz

Post autor: dzidek »

A ja uważam że jeżdżąc takim sprzętem jest później przynajmniej co opowiadać przy piwie.....
Bączek
Zwykły forumowicz
Motocykl: WSK, Simson shwalbe

Post autor: Bączek »

henio12323 pisze:kiedyś oglądałem na discovery :D program że bogaci niemcy pojechali na jakis zlot do miasta gdzie produkuje sie rosyjskie sprzęty niestety juz nie pamiętam jakie ale jakieś znane xD pojechali odpicowanymi BMW i potem dostali te stare sprzęty, znaczy stare - to były nówki tyle że wygląd ja te z minionej epoki:P i było nawet pokazane jak mechanicy składają silniki ;D połacie aluminium i cos grzebie pewnie po % mechanik ;D wiec wzieli ze 3 takie motóry i jechali w niedaleką trase po drodze jednego zalalo :D a inny sie zepsuł to dali zastępczego xD wiec jak z fabryki wyjeżdża powiedzmy 5 moto z czego 2 od razu sie psują po kilku km :P nie wiem jak tam z jakoscią stoją. pamiętam tylko że mówili że silniki są identyczne jak w starych zabawkach tylko że elementy precyzyjniejsze są z importu z chin a moze z japonii ? tj gaźniki i chyba zapłony :D tyle wiem i tyle moge tu dodac xD
Pojechali do miasta IRBIT i tam jeździli tymi motorami. Inna sprawa że w tej fabryce nie wiele części jest składanych na miejscu, silnik chyba z Niemiec, alternator/rozrusznik z Japonii. Nie będę zmyślał ale cały świat na tych Uralach.
Bąk i jego Bączywóz
Awatar użytkownika
cienki007
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda NTV 650

Post autor: cienki007 »

Podoba mi się ten Mińsk :) Tylko szkoda ,że ja nic nie paniemaje po ruski :(
Jestem oazą spokoju.. Pier*****ym, kur*a, zaje*iście wyluzowanym kwiatem na tafli jeziora.
Awatar użytkownika
buba
Zwykły forumowicz
Motocykl: sprzedany

Post autor: buba »

cienki007 co najwazniejsze: pojemność 500, moc 40,8 KM przy 7800 obr/min i co tam bys jeszcze chcial, jaki kuń jest kazdy widzi :wink:
robiąc byle co, stajesz się byle kim
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle”