Warszawski Moto Bazar

Pogadajmy jak motocyklista z motocyklistą...
Deletet

Warszawski Moto Bazar

Post autor: Deletet »

Byłem dziś zupełnie przez przypadek we stolycy. Zobaczyłem na słupie lekramę i zajechałem. Oto moje wrażenia:

Ilość stoisk: porównywalna z ilością stoisk na zamojskiej giełdzie samochodowej (tyle że same rzeczy motocyklowe ;-) )

Różnorodność asortymentu części i gadźetów: na allegro jest więcej tyle że tu można pomacać.

Części: więcej stoisk do "zabytków" niż do współczesnych motocyki

Zabytki: całe silniki, detale, całe motocykle w różnym stanie

Ciuchy: duży wybór można mierzyć ale nie przyglądałem sie bo mnie to nie interesiło (szukałem fajnego skórzanego z kieszeniami pasa nerkowego i rękawiczek bezpalców ale motocyklowych nie do siłowni i nie znalazłem)

Motocykle: niezły przegląd motocykli w różnym stanie, skutery, quady - jakbym miał się przymierzać do czegoś to niezłe miejsce

HD: 2 stoiska z tym co na allegro :-(

Pogoda: wstrętna ;-)

Wjazd: 9 zł

ale warto było

następny moto bazar: gdzieś na początku września
Marek

Post autor: Marek »

Wybieram się jutro. Będę szukał kiery i kilku elementów z gumy. Polecam wawę łowcom gadżetów i szukającymjeszczeniewiadomoczego. Dobra okazja, żeby nazbierać wizytówek sklepów, warsztatów i pracowni np. obróbki metali.

Pozostałym zapisuję też Łódź.

Na wszelkie motobazary jadę na moto, z metrem, suwmiarką, a czasem i z mikrometrem. Zabieram też notes i ołówek. Lepiej też - oczywista - wybrać się w sobotę, żeby w niedzielę można było oddać to, co się kupiło bo:

a. nie pasuje
b. nie podoba się
c. ujawniło inną jakość wykonania niż deklarowana

Trzeba się targować. Ostatnio kupiłem risery pod kierownicę za prawie połowę ceny wywoławczej. Zanim kupicie - looknijcie za cenami na allegro. Na bazarze nie może być przecież drożej ;)

aaa... podkreślę też, to, co o czym wspomniał rm: to dobre miejsce na przymiarki ciuchów przed kupnem np. w necie. Wiosną napaliłem się na ocieplane, tanie rękawice, ale na bazarze, po teście organoleptycznym odpuściłem sobie. Jest też spory wybór kasków. Można przymierzyć, a potem polować na allegro czy internetowych zakupowniach na atrakcyjne ceny. :)
Awatar użytkownika
dzidek
Zwykły forumowicz

Post autor: dzidek »

moje wrazenia po tym bazarze sa plus minus.....warszawski bazar i warszawskie ceny jak zapytalem o niektore czesci do wieprza to szczena mi opadla niektore dwa razy wiecej niz na allegro...ja w smiech.....a handlarz na to.... to pokaz mi taka....srele morele........nie wzielem laptopa.....brat szukal plastikow do xjr"erki za zadupek gosciu chcial 400 stowki i nic nie chcial opuscic.........po jakims czasie zadzwonil do niego inko gnito (niewiem jakto sie pisze) a ten odrazu powiedzial 300...mala paranoja....no ale to tylko przyklady napewno mozna cos wychaczyc...ja osobiscie uwazam ze jezeli o ruski chodzi to czesci tansze na alllegro.....
Awatar użytkownika
dario
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda

Post autor: dario »

Ja byłem w Warszawie chyba w marcu na bazarze, ale nikomu nie polecam.
Niestety nic tam nie kupiłem, oferta uboga i drogo, taniej można kupić w necie. Ja szukałem kasku, butów i kurtki, nawet nie mogłem przymierzyć, bo nie było.Ogólnie porażka.
irbit

Post autor: irbit »

Ja w marcu byłem na warszawkim motobajzlu i kupiłem gaźniczek :-)
Jeśli chodzi to bazr nie jest tam zły ale z czesciami do zabytków - to "strucel" przesadziłeś, wcale tak dużo tego tam nie ma ale zawsze można znaleść jakiś fancik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”