niemotocyklowe hobby

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o motocyklach i motocyklistach, a czego nie boicie się zobaczyć.
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

Dom dziecka to chyba jeszcze nie byB w planach .... :lol:
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

Po wojnie budynek już był zdezelowany ale był - w czasie wojny takiego dworku nie wybudowali w związku z tym wątpię czy to akurat ten zakręt. A poza tym tam też była gorzelnia z 19 wieku o ile sie nie mylę więc a popatrzcie że teren po prawej jest wolny - - no i te pagórki w tle bardziej mi to przypomina majdan górny a tym bardziej że tamtędy kiedyś była droga którą można było sie dostać do Zamościa nie jestem pewien ale.
jrball

Post autor: jrball »

a ja bym bardziej obstawiał na zakręt w Budach, ze skrzyżowaniem no Wożuczyn.
Deletet

Post autor: Deletet »

Jezu, jak ja chciałbym mieć to złomowisko wokół tego działka plot :cry:
Bączek
Zwykły forumowicz
Motocykl: WSK, Simson shwalbe

Post autor: Bączek »

Ja stawiam na ten zakręt w Łabuniach gdzie po lewej stoi dyskoteka gorzelnia a na tym zakręcie jest skrzyżowanie i w prawo jest do jakiejś miejscowości.
Gorzelni nie widać bo ona jest troche bardziej po lewej a nie przy samej drodze, natomiast po prawej nie ma domów starych, te co teraz stoją zostały zbudowane po wojnie.
Widać nawet na zdjęciu że jest lekko z górki a w tym miejscu właśnie tak jest.
Bąk i jego Bączywóz
DOK
Zwykły forumowicz

Marek pisze:Obiektyw patrzy na południe.
No właśnie Marek dobrze tą drogę trzeba rozpatrywać w odwrotnym kierunku jak Wally napisał - nie Tomaszów Zamość tylko patrząc od strony Zamościa do Tomaszowa a to znacząco zmienia postać rzeczy.
Bączek
Zwykły forumowicz
Motocykl: WSK, Simson shwalbe

Post autor: Bączek »

Właśnie tak opisuje ten zakręt.
Bąk i jego Bączywóz
jrball

Jesli jest jakas nagroda w tym konkursie to jestem w 99 % pewien ze mam racje - zelbetonowe słupy stoja i dzis w tamtym miejscu, a dodatkowo zauwazylem ten ceglany komin - na fotce pod literką P koloru czerwonego. a dla uwiarygodnienia swojej tezy, postaram sie zrobić fotkę w tamtym miejscu i wrzucić na forum.
m. Budy, zakręt za skrzyżowaniem z tablicą "Wożuczyn 14 ->".
DOK
Zwykły forumowicz

Fak jest fakt - ale bracie masz oko - oglądałem to zdjęcie ze 100 razy i tej cegielni nie wypatrzyłem.
jrball

no dzisiaj to mam czerwone mocno (oko oczywiście), bo całą nockę w robocie - ale jak wracałem to specjalnie jeszcze zwrociłem uwagę, no i profil zakrętu ten sam, a pozatym to tą trasę znam od najmłodszych lat bo rodzice pochodzą z gminy Rachanie. W quizie brało udział kilka osób - więc może jakaś nagroda dla skromnego WOPka by się znalazła? :)
Niewiem tylko co was skłoniło do zakrętu w Łabuniach przecież tam jest długo, długo płasko i później równa górka, a na fotce to tak niewygląda...

P.S. A takwogóle bo ja młody jestem, to szanowni koledzy, czy w miejscowości Budy były dwie cegielnie? jedna na górze napewno, ciekawi mnie od czego jest właśnie ten drugi komin....

Poptałem i znam już odpowiedź. na górze w Budach jast klinkiernia, a ten komin widoczny na fotce z 39 to wlasnie komin cegielni.

Pozdrawiam.
ZEN

Post autor: ZEN »

Jrball za twoją spostrzegawczość zostaniesz nagrodzony przez uścisk ręki kierownika i pochwałę w jadłospisie. :lol:
jrball

tak jak obiecałem:

Obrazek
DOK
Zwykły forumowicz

Odzwierciedlenie 99,9% - brawo
Marek

Post autor: Marek »

Brawo! Będę spał spokojniej wiedząc jacy bystrzacy strzegą naszych granic :D