Gdzie okresowe badanie kontrolne?

Gdzie kupić, naprawić, serwisować, sprzedać?
Marek

Gdzie okresowe badanie kontrolne?

Post autor: Marek »

Właśnie zbliża mi się termin badania kontrolnego. W wawie znam kilka warsztatów, które badają motocykle nie uprzykrzając życia właścicielom. Moto mam wciąż jednak w Zamościu i zanim ruszę w trasę pasowałoby podjechać do jakiegoś warsztatu ze stosownymi uprawnieniami.

Możecie polecić mi jakiś? Inne miejscowości także mile widziane - post przyda się nie tylko mnie.
wally

Post autor: wally »

polecamy salon skody ale niestety w Tomaszowie Lub.
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Ja robiłem w Speedcar na Lubelskiej. Fajna obsługa dają do wyboru prezent przy przeglądzie, wziąłem fajną torbę. Kolejny przegląd nie ma mowy, że zapomnisz gdyż sami zadzwonią i o tym fakcie cię powiadomią. polecam !!!! ,, Nie czepiają się "

Obrazek

http://www.speedcar.pl/index.php?menu=n ... d_stacja=4
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
Bombel

speedcar

Post autor: Bombel »

tez tam robilem zero problemów, rzucili okiem ;) , podbili i tak jak Jaro napisal prezencik wziol zem :P
Speedarek
Zwykły forumowicz

Post autor: Speedarek »

Ja robie w szkole mechanicznej na szczebrzeskiej juz od kilku lat. Nigdy sie nie czepiali 8) :lol:
Nie ważne co masz pod dupą , ważne co masz nad nią .......
Awatar użytkownika
Stirlitz
Zwykły forumowicz

Post autor: Stirlitz »

ja bym sugerował szybko skasować cały ten temat, bo różni są ludzie i może być tak, że komuś mocno zaszkodzimy.

takie informacje to można sobie podawać przez PW osobom zaufanym lub w cztery oczy
[img]http://img264.imageshack.us/img264/3462/ptaki9wudw3tb4.gif[/img]
Motocyklem jeździć nie umiem, ale lubię.
Marek

Post autor: Marek »

Nie widzę potrzeby kasować. Pytam o godne polecenia warsztaty, gdzie można liczyć na rzeczowe, profesjonalne i przychylne wobec klienta podejście. Kwestie interpretacji pytania pozostawiam forumowiczom. Informacja, że gdzieś się "nie czepiają" nie może nikomu zaszkodzić poza konkurencją. Jeżeli mam wybór: jechać tam, gdzie się czepiają i gdzie się nie czepiają to pojadę do tego drugiego warsztatu (wezmę też pod uwagę inne czynniki np. doświadczenie w branży - o tym mogę się dowiedzieć właśnie od Was, na forum), bo zadaniem stacji kontroli jest rzetelne zbadanie pojazdu, a nie budowanie atmosfery zagrożenia.

Kontrolerom, którzy za wszelką cenę starają się dowieść, że zdrowe i zadbane moto nadaje się tylko na złom - mówię stanowcze NIE (znam takie przypadki z opowieści znajomych, byłem świadkiem podobnych, choć sam nigdy nie miałem problemów z moją maszyną), szczególnie tym, którzy pierwszy raz widzą w swoim warsztacie motocykl, pierwszym ich pytaniem jest "ile to ma pojemności?", a potem krytykanctwem i złośliwością próbują załatać brak znajomości tematu.

Tak więc pytanie o stacje godne polecenia, nie uprzykrzające życia motocyklistom - jest nadal aktualne.
Awatar użytkownika
sebus00
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm

Post autor: sebus00 »

Mnie tez czeka badanie ale dopiero po sezonie na jesien, mam tyle dobrego ze dopiero po upływie 2 lat mam zrobić kolejne badanie techniczne.
madras30

Post autor: madras30 »

ja mykam ok jakiegoś czasu do Renualta przy JPII, wszystko mam sprawne więc i problemów nie robią :D , Ten młody jest ok ! normalny jakiś z wyglądu i w rozmowie choć krawacik, żagielki i slizgacze :P, reszcie odbiło trochę chyba i są "przystosowani" raczej do kontaktu z kasiastymi klientami, i z odczucia nie lubią jak siada na ich krzesełkach człowiek pachnący spalinami z dwusuwa więc płacę i zmykam, prezencik choć skromny podrzucą tylko po co mi kolejny płyn do spryskiwaczy? może tym razem dadzą więcej?
rozważam przenosiny do speeda :!:

byłem i zrobiłem znów
nie było Szymka- jakiś inny starszy już gościu wytrząsł dokładnie, posprawdzał luzy i resztę, " prezenciki też standardowe. zaczajałem sie na koszulkę odblaskową- markowa jakaś chyba a nie za 2.50 ze sklepu wszystko po 2,50 :D aleraczej przysługuje autom bo i cena za przegląd inna. Na szczęście udało mi sie wytargować bonus i w sumie wyszedłem na swoje :P , chyba pojadę za rok tam znów ale kto wie co się będzie działo ze światem za rok ... :?:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sklepy, salony, komisy, serwisy, usługi”