Bieszczady jesień 2013

...czyli to, co lubimy najbardziej.
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA XV1600 ROAD STAR 2001r.

Bieszczady jesień 2013

Post autor: Zagłoba »

Podczas wczorajszej imprezy padł pomysł (Wielki), by w najbliższy week odwiedzić Biesy. Propozycja bardzo godna uwagi z kilku powodów:
- pogoda ma być murowana, przyjemnie ciepło
- Biesy o tej porze są cudowne (moje marzenie od zawsze)

Proponuję wyjazd w piątek ok. południa, zatrzymać się w Ustrzykach Górnych, a potem wypady po okolicy (lub dla chętnych zdobywanie połonin). Powrót w niedzielę.
...motor, czy koń - byle w siodle i ...w cwał....
Wielki Brat
Zwykły forumowicz
Motocykl: FJR 1300

Re: Biesy jesienią

Post autor: Wielki Brat »

Ponieważ idea była moja, a prognozy pogody są jak na razie wyśmienite, wyłożę mój plan:
Wyjazd w czwartek lub piątek 10 lub 11 października 2013 r. o godz. 10.00 z Zamościa, a o 11.00 z Tomaszowa Lub.

Dzień Pierwszy - dojazd: Zamość - Tomaszów Lub. - Jarosław -Rzeszów - Strzyżów - Krosno - Miejsce Piastowe - Tylawa (nocleg). Długość trasy około 240 km.

Dzień Drugi - zwiedzanie wschodniej Słowacji, np: Barwinek - Svidnik - Stropkov - Humenne - Snina (Park Narodowy Połoniny) - Medzilaborce - Stropkov - Svidnik - Barwinek - Tylawa. Długość trasy około 230 km.

Dzień Trzeci i ew. Czwarty - przejazd pożegnalny przez Bieszczady na trasie: Tylawa - Komańcza - Cisna - Wetlina - Ustrzyki Górne - Lutowiska - Czarna - Ustrzyki Dolne - Krościenko - Kuźmina - Tyrawa Wołoska - Mrzygłód - Temeszów - Krzemienna - Dynów - Kańczuga - Przeworsk - Sieniawa - Oleszyce - Narol - Tomaszów Lub. - Zamość. Długość trasy około 360 km.

Razem około 900 km.
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz

Re: Bieszczady jesień 2013

A czy możemy zawinąć do serca Bieszczadów, czyli Ustrzyk Górnych ???. A może zdobyć którąś połoninę???... pieszo.
Dla " mniej wprawionych" proponuję odwiedzić Grób Hrabiny Stroińskiej. Ścieżka płaska, ale baaardzo urokliwa. (ok. 2-3 godziny marszu)
Wielki Brat
Zwykły forumowicz

Możemy też zamiast wyjazdu na Słowację powłóczyć się po Bieszczadach, np. wejść na Chryszczatą, na jeziorka Duszatyńskie (około 1.5 godz.).
j_duszatynskie.jpg
W zasadzie wszystko możemy - ustalimy na miejscu.

A oto prognoza pogody na najbliższe dni dla Bieszczad:
pogoda_sanok.jpg
Wielki Brat
Zwykły forumowicz

No to czekamy na potwierdzenie prognoz pogody, a w międzyczasie szykować maszyny, ciepłe ubrania, trochę gotówki i przede wszystkim dobry humor na prawdopodobnie ostatni dłuższy wyjazd w tym sezonie.
Ruszamy w piątek 11 października 2013 r. o godz. 10.00 z siedziby firmy "SABIX" przy ul. Św.Piątka w Zamościu.
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz

Upssss, znowu narozrabiałem.... podałem temat, ale niestety "życie" znowu wzięło poprawkę: nie mogę pojechać... :evil: :evil: :evil:

Duchem jednak będę z Wami w Biesach..
Wielki Brat
Zwykły forumowicz

Byliśmy. Pogoda nam dopisała wspaniale. Piękna Bieszczad jesienią nie można opisać słowami.
Wkrótce zamieścimy parę fotek w Galerii.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty, imprezy, wycieczki, spotkania”