Przyznac sie kto bral udzial w sondzie ??? - jestesmy ...

Pogadajmy jak motocyklista z motocyklistą...
Andy1979
Zwykły forumowicz

Przyznac sie kto bral udzial w sondzie ??? - jestesmy ...

Post autor: Andy1979 »

grozni :-) co najmniej- kolejna tendencyjna sonda zamojskiego szmatlawca wrzucila wszystkich do jedenego wora i sasiad z sasiadka pokazuja nas palcami - to wy, to wasza wina, kill him!!!
to samo co akcja znicz !!! - propaganda
zamiast karac i pietnowac nie lepiej jest edukowac ?? !!
Zamojski Grubas
Awatar użytkownika
hans
Zwykły forumowicz
Motocykl: xj600

Re: Przyznac sie kto bral udzial w sondzie ??? - jestesmy ..

Post autor: hans »

Możesz wrzucić jakiś link do omawianych wyników badań? Bo z twoje wypowiedzi wiele nie wynika.
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
Andy1979
Zwykły forumowicz

Post autor: Andy1979 »

niestety szukałe i tylko w wersji papierowej szmatławca zamojskiego zwanego tygodnikiem jest ta sonda - napisano ze sonda zamieszczona byla na stronie TZ w związku z tym pytam kto glosował ?? , skad te 83% za tym ze to motocyklisci stwarzają zagrożenie . . .
Zamojski Grubas
tons
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA MT-03

Post autor: tons »

myślę że głosowali kolesie z puszek ....
zyron-13
Zwykły forumowicz
Motocykl: yamaha R1

Post autor: zyron-13 »

a mi sie wydae ze nawet gosow nie liczyli tylko poprostu na pale stawili i tyle. szmatlawce zawsze beda dolki kopac... szkoda gadac ;/
nr tel 697294655
"Pieprzyć to, co o nas mówią, jesteśmy ludźmi z pasją
nie ma takiej opcji, żeby zapał nasz miał zgasnąć
nieprzychylni nam będą wciąż dołki kopać
nie czas się tym przejmować, więc nie przejmuj się tym chłopak"
Tomasz
Zwykły forumowicz
Motocykl: Kawasaki KLE 500 1991

Post autor: Tomasz »

A ja bym się zapytał gdzie te 17% które powiedziało, że NIE bo chyba są niespełna rozumu :crazy: .

WSZYSTKO CO MA KOŁA I PORUSZA SIĘ PO DRODZE STWARZA ZAGROŻENIE. (rower, traktor, samochód, motocykl, ciężarówka, każdy jeden pojazd), no nikt mi nie wmówi, że istnieje pojazd poruszający się po drogach, który nie stwarza zagrożenia (nawet potencjalnego). Oczywiście są osoby jeżdżące bardzo bezpiecznie i pewnie, ale nawet to może ich nie uchronić przed niespodziewaną sytuacją na drodze.
Wielki Brat
Zwykły forumowicz
Motocykl: FJR 1300

Post autor: Wielki Brat »

Czytałem to wydanie TZ. Autor sondy niechybnie odebrał solidne wykształcenie propagandowe, zapewne na WUML (dla młodszych forumowiczów: Wieczorowy Uniwersytet Marksizmu i Leninizmu) - przy tak sformułowanym pytaniu dziwię się, że 100% ankietowanych nie potępiło motocyklistów!
sonda_tz.JPG
Tygodnik Zamojski Nr 44, str.15.
A treść pytania w ww. sondzie przypomina starą dobrą szkołę biura propagandy KC PZPR, w stylu: "podaj kto był największym mędrcem wszech czasów i uzasadnij dlaczego Lenin."

Swoją drogą można by im napisać co środowisko o "autorze" (cudzysłów zamierzony) tej sondy sądzi.

W rewanżu proponuję zamieszczenie na stronie KBM poniższej sondy:
"Czy jeżdżący pod wpływem alkoholu i obnażający się publicznie pracownicy Tygodnika Zamojskiego zasługują na potępienie?"
Tak - zgadzam się z ww. opinią
Nie - nie zgadzam się z ww. opinią
Nie mam zdania
Awatar użytkownika
hans
Zwykły forumowicz
Motocykl: xj600

Post autor: hans »

Przy tak zadanym pytaniu to sądzę że i większość motocyklistów odpowie TAK, bo przecież szarżujący kierowcy motocykli stwarzają zagrożenie, jednak stanowią oni znikomo niski odsetek jeżdżących względnie przepisowo motocyklistów. Takie pytanie i takie wyniki przypominają mi poniższy obrazek

Obrazek

Co do sondy Wielkiego wybieram odpowiedź TAK
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
ĆWIREK
Zwykły forumowicz
Motocykl: MZ es250/2 ; XJR 1300

Post autor: ĆWIREK »

Chciałbym tego pismaczyne zabrać na jednodniową przejażdżkę, gdyby poznał temat od drugiej strony, z pewnością zmieniłby zdanie. Finezyjnie wykonywane manewry, przez idealnie i przepisowo jeżdżących kierowców, wszystkiego co ma więcej niż dwa koła, spowodowałyby wydzielenie się pewnej brązowej materii z ciałka pasażera.
Ja rozumiem, że każdy ma prawo do własnego zdania, ale pasowałoby własną opinię oprzeć o jakieś doświadczenie.
Człowiek zupełnie nie tknięty szałem nie wejdzie do świątyni muz.
Platon (427-347 p.n.e)
bryza
Zwykły forumowicz
Motocykl: brak

Post autor: bryza »

.... Jestem bliska pewnosci, ze po wycieczce z Toba CWIREK ten ( ta !?) pismak napisze o motocyklistach inaczej - lepiej.
Wycieczka za glupoty - musze sie zaciagnac do jakiejs gazety! tylko nie wycofuj sie z obietnicy.
ĆWIREK
Zwykły forumowicz
Motocykl: MZ es250/2 ; XJR 1300

Post autor: ĆWIREK »

Słowo się rzekło :shock: .
Człowiek zupełnie nie tknięty szałem nie wejdzie do świątyni muz.
Platon (427-347 p.n.e)
wally
Zwykły forumowicz

Post autor: wally »

Przekonywalibysmy jednego goscia przez caly dzien i zalozmy ze on jeden zmienilby zdanie na temat "motorzystow" na plus, kiedy w nocy kilku madrych pi... na ul. sw piatka czy obwodnicy zrobi swoja robote i wku..wi kilkunastu mieszkancow bo budzi im dzieciaki ( przyklad z zycia wziety) Ludzie w wiekszosci wrzucaja nas do jednego worka, zobaczcie ile lat juz robimy imprezy dobroczynne, festyny etc, inni nas poznaja i widza ze jestesmy "normalnymi" ludzmi, potem cala robote kilkudziesieciu motocyklistow spier..li gowniarz na zjedzonym kawasaki na jednym kole bez tlumika.

Tak nas Panowie i Panie ludzie widza i tak nas pisza, trudno miec do nich prestensje
bryza
Zwykły forumowicz

...I ja też mam złe zdanie na temat "motorzystów". Zagrażają,hałasują, straszą , i to od dawna. W "Konopielce" nawet było - "Ludzie uciekajta bo DOKtory przyjechały!!" Myślę, że to był skrót myślowy DOK i motory. A poza tym znam pewnego motorzystę, który w jedną stronę podróży ( nie powiem jakiej) miał panienkę , a w powrotnej inną , i tak przez 2 tygodnie, A w następnej zmianie było tak samo. Pełne kieszenie adresów,telefonów , tylko twarzy nie pamiętał. :roll: I co ? jak można dobrze myśleć o motorach?? :wink:
bogusia
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki VS 700 Intruder

Post autor: bogusia »

Bryza, uważam ,że nieco odbiegłaś od tematu, a ten jest o motocyklistach ,którzy rzekomo stwarzają duże zagrożenie w RUCHU DROGOWYM :roll:

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 5 listopada 2012, 22:37 przez bogusia, łącznie zmieniany 1 raz.
bryza
Zwykły forumowicz

Bogusiu, motocykle i motocykliści to bardzo szeroki temat ,jak zauważył wally - festyny, akcje charytatywne, asysty różnych uroczystości- wesołych i smutnych, ale też zloty imprezy,głupoty itp. Może trochę odbiegłam ,ale zbieram punkty na przejażdżkę.
Jeśli chodzi o motorzystę , to byłam tylko koleżanką z pracy i często musieliśmy go ukrywać przed tłumem panienek . A poza tym to dział "na luzie" :)
pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”