Czy Gold Wing to motocykl?:-)

Pogadajmy jak motocyklista z motocyklistą...
Awatar użytkownika
joguś
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200

Czy Gold Wing to motocykl?:-)

Post autor: joguś »

...fajną duskusję przerwał nam ksenon,więc może tu wrócimy do tematu? :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=wg6e_tbbmqI
Awatar użytkownika
Sloneczko
Zwykły forumowicz

Post autor: Sloneczko »

dla mnie GolgWing to juz zupełnie inna klasa motocykli... kierowca który całe życie spędził z motocyklami, początkowo komarki potem jakieś 600-setki 900-setki, następnie jakiś choperowaty 1000 i jest Goldwin zwieńczenie marzeń i kariery motocyklowej... Owszem nie mówię że na tym koniec...
... It gives me the reason to life...
Awatar użytkownika
Sloneczko
Zwykły forumowicz

Post autor: Sloneczko »

"ŁYSY"
A tak właściwie jaka miała by być definicja "prawdziwego" motocykla?
A to już jest temat studnia.... ilu jest motocyklistów tle jest różnych perspektyw patrzenia na "prawdziwego motocyklistę" i "prawdziwy motocykl".
Dla każdego też szczyt marzeń będzie inny 8). Nie odbiegajmy od tematu zajmijmy się Goldasem :twisted:
Kiedyś na którymś forum przewinęła mi się przed oczami cała lista określeń na GoldWingi i przywitania tych kierowców.... hmmm tylko gdzież to było....
... It gives me the reason to life...
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Definicja Motocykla.

Motocykl jednośladowy -pojazd samochodowy bez nadwozia, posiadający dwa(lub więcej) koła jezdne, wyposażony w silnik spalinowy o pojemności powyżej 50 cm3 (do II wojny światowej - powyżej 100 cm³), przeznaczony do przewozu jednej, lub dwóch osób (niekiedy trzech osób, w przypadku zainstalowania przyczepy bocznej, tzw. kosza).

Lub inna.
Motocykl – dwukołowy pojazd mechaniczny, samobieżny. Koła są ustawione wzdłuż, w tej samej linii - przednie z przodu, a tylne z tyłu - co odróżnia motocykl od taczki.

Motocykl posiada silnik spalinowy o spalaniu wewnętrznym, który generuje niesamowitą moc (np. WSK 125 S01 - 6KM przy 5700obr/min). Motocykle są przeważnie użytkowanie przez motocyklistów, którzy charakteryzują się poczuciem humoru, radością z (krótkiego przeważnie) życia i brakiem strachu.
Motocykle są też czasem używane przez niższe formy życia np. dresiarzy i cwaniaczków, którzy nie mają zbyt wiele w majtkach (tudzież w głowie) i motocykla używają po to, aby się pokazać na mieście oraz udowodnić, że są nikim.
Obecnie w Polsce motocykle jeżdzą z prędkościami nawet do 350km/h (odnosząc się do tanich mediów i ogłupionej opinii publicznej).

Według mnie i tych definicji GL jest motocyklem.
Czy prawdziwym ?
A niby jakim,nabazgranym?!
Awatar użytkownika
ksenon
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
Kontakt:

Post autor: ksenon »

punkt dla Fida
Awatar użytkownika
joguś
Zwykły forumowicz

Sloneczko pisze:dla mnie GolgWing to juz zupełnie inna klasa motocykli... kierowca który całe życie spędził z motocyklami, początkowo komarki potem jakieś 600-setki 900-setki, następnie jakiś choperowaty 1000 i jest Goldwin zwieńczenie marzeń i kariery motocyklowej... Owszem nie mówię że na tym koniec...
No to moja droga do Gold Winga była troszke inna...ale fakt jest faktem do tego motocykla po prostu trzeba dojrzeć :wink:
wally

Post autor: wally »

Motocykl przedewszystkim musi sie podobac - o gustach sie nie dyskutuje wiec aspekty pieknosci kredensa uczcijmy minuta ciszy :wink:

Nie kazdy uzywa motocykla w identyczny sposob, kredens na krecenie sie po miescie i wyjazd na trase 200 km raz na tydzien to jak trzymanie psa rasy "haski" w 25 metrowej kawalerce na 10tym pietrze.

Chyba ze chodzi bardziej o podkreslenie swojej osobowosci niz walory uzytkowe, wizerunku wloczegi ktorego ciagnie szeroki swiat i juz za pare miesiecy ruszy w trase dookoła conajmniej świata . Przeciez to najbardziej turystyczny z turystycznych turystykow :pl:
Awatar użytkownika
cykuś
Zwykły forumowicz
Motocykl: V MAX EGLI

Post autor: cykuś »

Bez przesady nie jest to jakieś monstrum którym nie da się jezdzić po wąskich ulicach .Ja używam goldasa na co dzień i wcale nie mam problemów z jazdą w mieście i zakupy jest gdzie zmieścić :D Myślę że na podkreślenie swojej osobowości to można inne aspekty wykorzystać .A ja bujam się tym "kredensem" bo mi się podoba i tak jak pisze wally o gustach się nie dyskutuje.
Zgrywus
Zwykły forumowicz
Motocykl: GL 1200, M-72 ruska rzeźba w niemieckim betonie

Post autor: Zgrywus »

Joguś : no ciekawy temat wymyśliłeś z tym golasem ;)

… dodam swoje 3_grosze, ponieważ użytkuje to coś już od pewnego czasu. Maszyna jak każda inna, nic w niej szczególnego, pasqda jak w większości każdy seryjny motocykl. Motocykl zaczyna żyć i ukazywać swoją duszę wówczas kiedy jego właściciel nadaje mu odrobinę „własnego charakteru” wg własnego gustu – a o tych się nie dyskutuje ;)

Brak piękności nadrabia wieloma praktycznymi walorami :
-wspaniały mocny i niezawodny silnik
-dość wygodny w dalekich podróżach
-niesamowita przestrzeń bagażowa
-w prowadzeniu dość przyjemny i wygodny
-motocykl, który potrafi wybaczać błędy kierowcy ;)
-zużycie paliwa do przyjęcia dla przeciętnego posiadacze motocykla
-motocykl zmusza do myślenia – zwłaszcza podczas parkowania …. ;)

Jeśli mowa o GL 1200, to po usunięciu zbędnego balastu w postaci wielu kg owiewek kanciastego zbiornika sprężarek lodówek zmywarek TV i DVD ;) oraz włożeniu odrobinę inwencji twórczej i kilku kg wcześniej uformowanej wypolerowanej blachy zaczyna się robić dość przyjemną maszyną dla oka ;)
Awatar użytkownika
joguś
Zwykły forumowicz

Dla mnie goldas 1200 jest maszyną całkiem przyjemną dla oka już w oryginale a można ją jeszcze upiększyć,wiesz Zgrywus nie jestem zwolennikiem aż takiej ingerencji w motocykl żeby ogołacać go z połowy rzeczy,gdybym nie chciał przedniej owiewki albo goldas był dla mnie za ciężki to by celował albo w Nomada albo w Valkirie,mi się podoba taki jaki jest ale oczywiście to rzecz gustu :wink: ,poza tym wiele osób zwłaszca tych które kredensem nie jeżdziły daje się zwodzić pozorom jakoby to by był ciężki i nieporęczny grubas...a tymczasem to świetnie wyważona i poręczna maszyna,która oczywiście ma swoją wage...ale taki urok ciężkich motocykli i dla mnie to żadna wada :wink:
Awatar użytkownika
dzidek
Zwykły forumowicz

Post autor: dzidek »

no i można mieć akwarium....:)
Awatar użytkownika
joguś
Zwykły forumowicz

...i cyfrowy Polsat :)
wally

Post autor: wally »

wiem ze stapam po kruchym lodzie b goldingerow coraz wiecej ale zobaczcie to

http://www.msgroup.org/forums/mtt/topic ... C_ID=10441
Ostatnio zmieniony środa, 25 listopada 2009, 10:56 przez wally, łącznie zmieniany 1 raz.
bogusia@

Post autor: bogusia@ »

ot blondynka !! - nie umiem tego otworzyć .. :oops:
Awatar użytkownika
joguś
Zwykły forumowicz

wally pisze:wiem ze stapam po kruchym lodzie b goldingerow coraz wiecej ale zobaczcie to

http://www.msgroup.org/forums/mtt/topic ... C_ID=10441
he he dobre wally...coś w tym jest :wink:

Bogusiu jak ci się nie otwiera link gdy na niego klikasz to spróbuj wkleić go do przeglądarki może to coś da :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”