Koledzy znajoma prosiła mnie żebym jej powiedział co to za motór ale ja na angolach się nie znam, z prawej stoi BMW R71 lub M72 ustylizowane na BMW. A ten z lewej to co to jest?
Troche ktoś go skrzywdził kolorkiem jaki mu walnął DLA WOJSKA ICH NIE ROBILI. To z tyłu to moim zdaniem M 72 , ale nie jestem pewien, bo mało widać, na żywo bym poznał.
Gratuluję MATIDKW, odgadłeś trudną zagadkę. Ja się nad tym pół dnia biedziłem...
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
"dziwnie wygląda" dlatego jest angielski?
Czyli NSU serii OS / OSL też Ci się nie podoba?, tylko że OS / OSL były faktycznie robione na wzór angielski ze względu na to że projektował je brytyjczyk Walter William Moore który wcześniej pracował w NORTONIE.
Z tego powodu wiele rozwiązań NORTONA CS 1 przeniósł do OS / OSL . Co do TYPOWO angielskich rozwiązań w motocyklach to chyba podstawą jest kopniak z prawej a hamulec tylny z lewej (Ardie ma odwrotnie)
jakby ktoś nie pamiętał jak wygląda NSU serii OSL to daję kilka fotek:
ale ty się zaraz szczegółów czepiasz. Jak bym wiedział co to za złom to bym się nie pytał to chyba oczywiste
A NSU to też poryte jest że ma tą całą padałologie poprzemienianą po angielsku. Ale motocykle już ładniejsze niż Adrie. Fajny ten płaszczyk, całkiem jak mój