Jak ja się cieszę, że nie mam starszego DKW bo do NZ pasują tłoki od Iża
Tłok, pierścienie - gdzie kupić, dorobić?
-
Żaba
- Zwykły forumowicz
Pierwszy z lewej to tłok o średnicy 65 mm, widać uszczerbek przy piaście sworznia. Ścianki tłoka są znacznie cieńsze niż w tym po prawej o średnicy 64 mm
Zwróćcie też uwagę na stopę korbowodu, w tym po lewej wygląda na to, że ktoś zaspawał podłużne otwory od smarowania łożyska?

Jeszcze raz tłok o średnicy 64 mm widać, że przesunięty jest zamek pierścienia, no i ta dość głęboka rysa…

Porównanie tłoka z KS 200 i z Jawy 250. Średnica sworznia taka sam, spore różnice w okienkach.

Zwróćcie też uwagę na stopę korbowodu, w tym po lewej wygląda na to, że ktoś zaspawał podłużne otwory od smarowania łożyska?

Jeszcze raz tłok o średnicy 64 mm widać, że przesunięty jest zamek pierścienia, no i ta dość głęboka rysa…

Porównanie tłoka z KS 200 i z Jawy 250. Średnica sworznia taka sam, spore różnice w okienkach.

- Pietrek
- Zwykły forumowicz
Tu masz namiary na faceta z Milanówka
http://legra.neostrada.pl/kontak.htm
P.H.U. Legra
Lechosław Kazimierczak
Ul.Wojska Polskiego 50
05-822 Milanówek
TELEFON: (022) 755 84 83
KOM: 0 602 619 973
http://legra.neostrada.pl/kontak.htm
P.H.U. Legra
Lechosław Kazimierczak
Ul.Wojska Polskiego 50
05-822 Milanówek
TELEFON: (022) 755 84 83
KOM: 0 602 619 973
-
marek55
Re:
Pisze bo też szukałem tel. do tego gościa z 29-go Listopada i przed chwilą znalazłem (może komuś się przyda kiedyś): 602 747 203Ozzy pisze:Na ul. 29-go Listopada w Przemyślu jest taki gość co robi bardzo dobrze szlify i myślę że i tulejowanie robi, tylko że nie mam do niego nr bo miałem na starej karcie a gość wieczorem przyjmuje części to roboty.
Na jego stronie jest szczegółowa mapka dojazdu, gdyby ktoś nie znał Przemyśla: www.auto-szlif.xn.pl
- Ozzy
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: DKW NZ 350-1
- Kontakt:
Re: Tłok, pierścienie - gdzie kupić, dorobić?
Tak dokładnie to jest ten zakład, nawet nie wiedziałem że ma on swoją stronę.
Bardzo dobry warsztat, i bardzo solidna i nie droga robota.
Bardzo dobry warsztat, i bardzo solidna i nie droga robota.