Motocykl z Belgii jakie dokumenty

Nasze maszyny. Tyle z nich radości i tyle problemów...
Deletet

Motocykl z Belgii jakie dokumenty

Post autor: Deletet »

Mam pytanie, przy imporcie wewnątrz unijnym z Belgii jakie dokumenty są wymagane. Bo od niemca to i dowód rejestracyjny i farcogbrief(fonetycznie) u francuza tylko dowód. A u Belgów to nie wiem? Wiecie coś o tym? Soft ty chyba drabstara brałeś z Belgii?
wally

Post autor: wally »

z tego co wiem to umowa kupna, dowod rejestracyjny
u nas sobie przetlumaczysz, zrobisz pierwszy przeglad, zaplacisz vat ktorystam, 190 zl rejestracja 60 zl oc i nw

dokladnie sprawdze w poniedzialek
Awatar użytkownika
sebus00
Zwykły forumowicz
Motocykl: Honda VTR 1000 FireStorm

Post autor: sebus00 »

Robert jak dorwe mojego kumpla, bo sprowadzał z Belgi samochod to sie zapytam, zreszta jezdzi tam co jakiś czas....
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

Cześć - dokładnie - umowa kupna sprzedaży i taki dziwny dowód rejestracyjny. Tyle potrzeba. Dowód może być dwojakiego rodzaju: wypisany po francusku lub flamandzku. Jeżeli po francusku - to nie ma problemu - każdy tłumacz da radę, jeżeli po flamandzku to..... niech się zastanowię.... :-) ..... za piwko powiem Ci który z Twoich sąsiadów jest tłumaczem przysięgłym ..... :-)
Deletet

Dzięki, chłopaki

A tobie Soft to za piwko pozwolę zobaczyć co kupię w przyszłym tygodniu (jak się uda).
wally

Post autor: wally »

pusc cynk robert ! co to bedzie?
Deletet

Generalnie coś chyba z Belgii ale nie wiele jeszcze wiem i nie wiem czy się już zdecydowałem.
Soft
Zwykły forumowicz

Post autor: Soft »

będę zgadywał ...... Magna ? :-)
Deletet

Pudło, pomyliłeś mnie z Siwym
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle”