USB w kompie

Pogadajmy jak motocyklista z motocyklistą...
Bondi

USB w kompie

Post autor: Bondi »

Hej wszystkim mam mały problem bo kumpel mi dał kompa do naprawy, jednym z problemów które miałem naprawić to niedziałające USB, wgrałem WIN XP SP2 , stery są, w menedzerze nic nie jest zle, a szczególnie USB w biosie po za opcją czy właczyc czy wyłaczyc USB nie ma żadnej opcji, sprawdzałem czy może żadnej zworki od USB nie ma na płycie i nie widać. Płyta głowna to MSI K8N-NEO.
Awatar użytkownika
Bohun
Zwykły forumowicz
Motocykl: 1

Post autor: Bohun »

możliwe, że źle są podpięte kable od USB do płyty głównej, ale kolega chyba nie bawił się w rozbieranie kompa na części :)
Kto prędko daje, ten dwa razy daje
http://www.yamahaxt.pl/
wally

Post autor: wally »

POdrzuc to Bondi do nas, cos zaradzimy
Bondi

Troche nie mam jak sie ruszac bo praca i szkola dlatego nie podrzuce Wally, a z tym USB to nie chodzi ani wlutowane ani podpinane, a wyczytałem w necie ze jeden gość skarżył sie na cos podobnego przy tej płycie i ponoc zasilanie USB padło tylko ze jemu wykrywało błąd USB a tu kolega ma martwa cisze, mysle ze wgram nowego biosa a jak to nie pomoze, to moze mu USB pod PCI znajde gdzies na na allegro i bedzie git. Sorry za pismo spieszyłem sie bo w pracy.
wally

Post autor: wally »

zacznij od tego podlaczenia na usb pci
Bondi

Tak też powiedziałem kumplowi ma sobie kupić to, dzięks chłopaki za nie przemilczenie sprawy, pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
Waluś
Zwykły forumowicz

Post autor: Waluś »

Ja u siebie mam płytę gigabyte kt3-coś tam, też padło mi usb na płycie, tzn przy podłączeniu był dzwięk ale urządzenia nie działały. Podłaczyłem sledzia z usb od msi i narazie działa.
Doświadczenie wzrasta wraz z ilością zniszczonego sprzętu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”