Nasze maszyny. Tyle z nich radości i tyle problemów...
lukash

Post autor: lukash »

Mam pytanie czy w Tomaszowie Lubelskim można zarejestrować 125 na 50 (czyli motorower).
??
Siwy

Post autor: Siwy »

Zapytaj w wydziale komunikacji ,ale 125to 125 ,a 50 to50.
lukash

widziałem na allegro że mają 125 zarejestrowaną na 50 :D nie wiem jakim sposobem może ktoś wie?
Siwy

Sposobem oszustwa.
Deletet

Post autor: Deletet »

Zazwyczaj z importu (chyba z włoch) można wpisać w papierach nawet 1 ccm bo we włoskich papierach nic nie ma. Wystarczy, że na fakturze/umowie wpisze się tą pojemność i to wystarcza.

Drugi wariant to kupno 50 i przeróbka (wymiana cylindra, korobowodów itp) z modelu o większej poj,

Trzeci wariant to opinia rzeczoznawcy o tym że dane moto ma pojemność taką a taką.

Czwarty wariant to sprzedawca może sobie napisać co chce, ciekawe jak przy kupnie sprawdzisz pojemność menzurką-czy rozbierając silnik
Siwy

pisze na cylindrze
Deletet

Ale nie zawsze jak mniemam.
Siwy

Na moim i syna pisze o :lol:
Deletet

a na moim nie i na 250 które mam też nie jest napisane
Siwy

pewnie zapomnieli napisac .,a propos to czemu nie porzyjechales -czekałem!
Deletet

bo padłem na kilka godzin, musiałem odespać emocje :)
Siwy

wybaczam .
Piter
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha TDM 850
Kontakt:

Post autor: Piter »

W tomaszowie taka akcja raczej nie przejdzie bo jest taki koleś że nawet karetki nie chciał zarejestrować a jak wreszcie zarejestrował to powiedział że można nią jeździć ale bez sygnałów :lol: Taki debil że gdyby wieźli kogoś umierającego to nie mogliby włączyć koguta :P :P
lukash

rmoteka pisze:Zazwyczaj z importu (chyba z włoch) można wpisać w papierach nawet 1 ccm bo we włoskich papierach nic nie ma. Wystarczy, że na fakturze/umowie wpisze się tą pojemność i to wystarcza.

Drugi wariant to kupno 50 i przeróbka (wymiana cylindra, korobowodów itp) z modelu o większej poj,

Trzeci wariant to opinia rzeczoznawcy o tym że dane moto ma pojemność taką a taką.

Czwarty wariant to sprzedawca może sobie napisać co chce, ciekawe jak przy kupnie sprawdzisz pojemność menzurką-czy rozbierając silnik

ok dzięki skorzystam z tego drugiego wariantu :D
wally

Post autor: wally »

tak czy siak prawko A trzeba robic :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motocykle”