Pasowało by abyś się najpierw przywitał w dziale WITAMY.
Jeśli chodzi o szerokość opony to na pewno rozmiar większa wejdzie czyli 140. Szerszej nie polecam zakładać ze względu na to że pogorszy się sterowność motocykla.
niektoryz mi mowili ze jak jest opona 140 to trzeba zdemontowac stopke centralnom bo bedzie obcierac czy cos podobnego , wlasnie sie nad tym zastanwiam ze pomiedzy opona a wachaczem jest bardzo malo miejsca jakby wogole minimalnie tak jakby tylko wchodzilo 130... prosze o odpowiedz
Nic nie kombinuje poniewaz jezdze kawasaki zx 9r a gpx kupilem okazyjnie do malego remontu , nie ma w nim opon chce sie wlasnie dowiedziec jaie mi wejda .
MOD: Nie cytuj każdego poprzedzającego posta bo to bez sensu jeśli zaraz na niego odpisujesz.
Więc kup w orginalnym rozmiarze.
Szersza nie znaczy lepsza.
Nie poprawiaj japońskiej technologi.Taką szerokość zaprojektowano i musisz się z tym pogodzić.
Można odejść od orginału i założyć szerszą ale tylko o 1 numer czyli ze 130 na 140.
Nadwymiarowa nie powinna ocierać.
Kolego bannan 34, "Piter" z tego forum ma GPZ-ta 900 i niestety tez ma opone 130, tak ze mimo pojemnosci szerokosc opon taka sama... ale znam te problem, u mnie jest 180 i sie zastanawialem nad 190 jednak tez dalem sobie spokoj z tym bo opone wybrzusza, tylko ze co innego zmienic 180 na 190, a inna sprawa jak sie ma 130, jednak jak juz wspominali Japoni sie nie udoskonali ... Pozdrawiam