Dział Galeria jak ją widzisz

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o motocyklach i motocyklistach, a czego nie boicie się zobaczyć.

czy uwazasz ze dzial galeria powinien pozwalac na komentowanie linkow ?

Czas głosowania minął piątek, 14 września 2007, 20:16

tak
5
42%
nie
5
42%
a co to sa linki ?
2
17%

Liczba głosów: 12

sq8bwh

Dział Galeria jak ją widzisz

Post autor: sq8bwh »

Nie daję (a nawet wykasowałem swoje galerie..) ze względu na regulamin tego forum..
wally

Post autor: wally »

czemu skasowales ? co ma do tego regulamin ?
sq8bwh

Normalnie na forach oglądając zdjęcia w galeriach ludzie je mogą komentować pytać itp. Tutaj nie... wszystkie posty z galerii są usuwane... nawet bez powiadoniemia o tym.. lub temat dziwnym trafem jest zamykany.. dlaczego żeby ktoś nie napisał czegoś nie po myśli adminów?.. wiec po co mam je umieszczać... nie wiedząc nawet czy komuś to odpowiada?? A latanie między tematami... u mnie się to nie chce pyzyjąć..
W sumie ja jeżdżę dla swojej satysfakcji....
wally

Twoja sprawa, zasady galerii sa jasne i proste i dotycza jedynie tego dzialu, masa tematow ( min ten) gdzie uzytkownicy chca pogadac i zamiescic zdjecia jest w pozostalych dzialach. Temat o ktorym piszesz ze zostal usuniety byl mojego autorstwa, na moja prosbe usunal go mod poniewaz byl jednym wielkim nieporozumieniem ktore chyba wyjasnilismy ?
sq8bwh

No dokładnie moja sprawa.. moje galerie.. nie moje forum, nie moje zasady i dlatego skasowałem.. proste :P
Marek

Post autor: Marek »

Uzasadnienie dla powstrzymywania się od komentowania w dziele galeria jest takie, że w toku dyskusji giną linki do zewnętrznych galerii dodawane przez innych forumowiczów. Tak jest np. w galeriach z imprez masowych. Wielu uczestników, wielu forumowiczów, wiele kolekcji zdjęć. Forumowicze dodają swoje linki, a jeżeli w tym czasie w tym samym temacie toczy sie dyskusja nt. imprezy, to trzeba przejrzeć całą, żeby wyłowić wszystkie foty.

Praktyka forumowa jest taka, że dyskusje nt. zlotów, spotów i innych form spotkań (z których jest z reguły wiele fotek róznych autorów) toczą się w dziale "Zloty, imprezy, wycieczki, spotkania", a same foty leżą w "Galerie".

Trzeba pamietać jednak, że dział "Galeria" jest wyjątkowym na całym forum, bo to foty i linki do galerii są najważniejsze na nim i mod ma prawo tak moderować, by ułatwić dostęp do nich innym forumowiczom.

W tym miejscu apel do forumowiczów. Jeżeli waszym zadniem mod zachował sie niewłaściwie usuwając/moderując temat/post, lub czujecie się w jakiś sposób pokrzywdzeni - proszę o kontakt na PW albo gg.

Co do konkretnej sprawy: sq8bwh, ja tez bardzo chętnie widziałbym foty z Twojej podróży na naszym forum i chętnie je skomentuję. :)
wally

proponuje sp8 na moda dzialu galeria, co Ty na to ? mowie zupelnie powaznie
Jaro
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA FAZER
Kontakt:

Post autor: Jaro »

Dokładnie oto chodziło nam w dziale ,, Galeria " żeby było jasno, prosto i przejrzyście, by osoba zainteresowana obejrzeniem fotek z jakiegoś konkretnego wypadu nie musiała się przedzierać przez 10-tki komentarzy by dotrzeć do kolejnego linku z galerią dodaną przez innego usera. Na dodatek są to zdjęcia z wypadów które są komentowane w dziale ,, Zloty " Więc po co dublować komentarze.
Jeśli mężczyzna robi coś bardzo głupiego, to zawsze z motywów najszlachetniejszych.
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

A może warto by znaleźć jakieś miejsce na serv i zrobić porządną galerie z możliwością komentowania każdego zdjęcia,oraz z możliwością dodawania zdjęć przez Forumowiczów - po groma ten fotosik - wolno chodzi i w ogóle kupa reklam - a galeria np taka jak na głównej KBM - czemu nie. A może by użyć tej KBM - owskiej no nie wiem. Ale to by był pomysł. Mogę użyczyć 1Gb na serverku tepsy ale na zdjęcia to trochę mało. Hm nawet mógł bym użyczyć swojego serva dysku by starczyło - ale on jeszcze wolniejszy niż fotosik.
wally

zaczelismy nawet robic taki serwer, ale nie skonczylismy :P
Marek

Jeżeli założycie serwer fotek na zewnątrz to postaram się go jakoś podlinkować na forum, w widocznym miejscu - na stałe. To jest dobry pomysł. :) Galerie KBM mają ograniczenia - wszystkie foty muszą być zmniejszone, mocno skompresowane, trzeba troche pracy i czasu. Fotosik jest bezkosztowy, bezpieczny, nie obciąża naszego serwa i limitów - dlatego go podpiąłem. Ale jestem otwarty na inne propozycje :)
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

To ok możemy się pobawić na 1Gb. Popróbuję jakąś galerię zrobić
Marek

Tylko co to wszystko ma wspólnego z wyprawą w Pieniny? Sorry, Żaba, że Ci temat rozjechaliśmy. :oops:

(PS. Ten wątek był częścią innego tematu, został wydzielony przez moda)
Ostatnio zmieniony środa, 5 września 2007, 19:55 przez Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Żaba
Zwykły forumowicz

Post autor: Żaba »

No właśnie :wink: ale sam sprowokowałem tą dyskusje

Jeszcze taka jedna uwaga, czy nie można zrobić tak ,aby linki w tekście miały inny kolor ? Łatwiej bybyło zlokalizować taki link, szczególnie gdy ukryty jest pod słowem.
Free Rider
Marek

hmmm... no ciekawe z tymi linkami. Może da się to zrobić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galerie”