Problem-Yamaha Aerox
-
Danio
Problem-Yamaha Aerox
Witam, dzisiaj jeździłem brata yamaha aerox (troszkę dostał w gaz). Gdy stanąłem zeby odpocząc zobaczylem ze spod dekielka wycieka olej. Przestraszywszy się troche pojechalem do domu. Jakies 5 km dalej skuter mi zgasł gdy puściłęm gaz (zbliżalem się do torów). Niemogłem go odpalić ani ze startera ani z kopki. Olej dalej wyciekał. Pomyslalem ze troche do podepcham do domu. lecz gdy stanolem zeby spróbowac g odpalić gos sie zaczelo blokowac w tylnym kole (po kazdej prubie odpalenia) jakby cos sie blokowalo, dopiero jak podbieglem ze skuterem wszystko powoli zaczynalo jechac płynnie. Prowadzilem go jakies 3 km do domu. Odkręcilem dekielek i patrze a tam wycieka olej. I mam pytanko do was. Czy mogło się coś poważniejszego stać? Bo powiedziałęm bratu ze to tylko uszczelka. czekam na odpowiedz. Bo wole najpierw domyslac sie co to moze byc niz rozkrecic motor i szukac przyczyny. pozdro 
-
jacek_akinom
- Zwykły forumowicz
Re: Problem-Yamaha Aerox
napisz który dekielek odkręciłeś z prawej strony czy z lewej siedząc na skuterze i napisz gdzie jest ten wyciek oleju przy przekładni napędu koła i sprzęgle odśrodkowym , czy też przy wale korbowym prawa ,lewa strona
-
Danio
Re: Problem-Yamaha Aerox
Problem rozwiązany. Powód: przez wibracje z silniku odkrecily sie sruby ktore podterzymywaly uszczelke i dlatego wyciekał olej. Juz dziala wszystko. pozdro temat do zamkniecia.