Czy coś sugerujesz koleś? Tylko dobrze się zastanów zanim odpiszesz..zeniop pisze:Tak z ciekawości Fausto - łatwo krytykować każdą słabość kogoś znanego siedząc wygodnie i anonimowo - zechciałbyś przedstawić się z imienia i nazwiska ? można by pogrzebać tu i tam i zobaczyć co ciekawego się znajdzie?
Czesław Miłosz jest wielki
-
Fausto
-
zeniop
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Yamaha XVS 650 A
Fausto nie jestem Twoim kolesiem - wódki razem nie piliśmy. Nie nie insynuuje - zadałem proste pytanie.

a tak na poważnie to nie wydaje się wam że historia która powinna oparta na faktach być, jakoś mało stabilna i "władzozależna" jest. To kto jest "be" a kto "cacy" za często się zmienia i niestety zmiany te wprowadzają ignoranci, którzy wierzą w niepodważalność źródła x czy y "bo przecież za podanie nieprawdy ktoś wytoczył by im proces". Internet wniósł wiele dobrego ale jeszcze bardziej jest skarbnicą nieweryfikowalnych bzdur.
nie wiedziałem że Fausto=Gumiśgumiś pisze:nikogo nie oszukałem ,nie okradłe, i nie podjebałem -
moje nazwisko jest na forum -pejsatych nie lubie jako ludzi tylko za ich koszerny biznes
NASZE KAMIENICE WASZE ULICE
a tak na poważnie to nie wydaje się wam że historia która powinna oparta na faktach być, jakoś mało stabilna i "władzozależna" jest. To kto jest "be" a kto "cacy" za często się zmienia i niestety zmiany te wprowadzają ignoranci, którzy wierzą w niepodważalność źródła x czy y "bo przecież za podanie nieprawdy ktoś wytoczył by im proces". Internet wniósł wiele dobrego ale jeszcze bardziej jest skarbnicą nieweryfikowalnych bzdur.
...
-
wally
Nie mam zamiaru niczego Ci udowadniac odnosnie prof Nowaka, ten czlowiek mnie nie interesuje. Probuje pokazac Ci ze zbyt latwo osadzasz ludzi i wydajesz wyroki. Pod wplywem niedudowodnionej tezy, na podstawie jednego tekstu w necie z czlowieka ktorego chciales zapraszac na wyklad napisales:
" W takim razie sprawa jasna. Jeśli IPN ma tego pana na swojej liście to ja również skreślam go z listy osób godnych zaufania. Skreśliłem Wielgusa i Życińskiego, muszę skreślić i Nowaka. W tej materii wyjątków nie uznaję.
Nowaka nie bronie, za duzo nienawisci w tym czlowieku, nie lubie go ale fakt ze nie pozwal nikogo do sądu dla mnie nic nie znaczy. Nie obrzuce go błotem nawet gdy mu udowodnia wspolprace, zbyt malo o nim wiem zeby osądzać
mnie zarzuciles juz zbyt mlody wiek (
),manipulacje faktami, nieczytanie zrodel na ktore sie powoluje i posrednio ignorancje a nawet sie nie widzielismy
. Internet to cudowne miejsce, musimy sie kiedys spotkac w realu 
" W takim razie sprawa jasna. Jeśli IPN ma tego pana na swojej liście to ja również skreślam go z listy osób godnych zaufania. Skreśliłem Wielgusa i Życińskiego, muszę skreślić i Nowaka. W tej materii wyjątków nie uznaję.
Nowaka nie bronie, za duzo nienawisci w tym czlowieku, nie lubie go ale fakt ze nie pozwal nikogo do sądu dla mnie nic nie znaczy. Nie obrzuce go błotem nawet gdy mu udowodnia wspolprace, zbyt malo o nim wiem zeby osądzać
mnie zarzuciles juz zbyt mlody wiek (
-
Fausto
To dobry pomysł, tematów do rozmowy jak sądzę nie zabraknie nam.
* a poza tym mam propozycję. Przejdźmy na motocykle (wrzuciłem Wam tam w topicu jogusia temat do rozważań na temat motocykli i ciekawy jestem co na to powiecie) bo od tej historii i polityki wściec się już można. Ile można wałkować historie na forum motocyklowym?
* a poza tym mam propozycję. Przejdźmy na motocykle (wrzuciłem Wam tam w topicu jogusia temat do rozważań na temat motocykli i ciekawy jestem co na to powiecie) bo od tej historii i polityki wściec się już można. Ile można wałkować historie na forum motocyklowym?
-
ZEN
-
Fausto
No ale zanim użyjesz swojej niekwestionowanej władzy i zaczniesz kasować posty to chyba dasz mi szansę żebym Ci odpowiedział? Nie mogę zrobić tego w tej chwili bo jestem w pracy ale za niedługi czas otrzymasz odpowiedź. Zapraszam do lektury, obiecuję, że będziesz miał co czytać..zeniop pisze:gumiś pisze:zeniop wiem że nie przepadamy za sobą
łomatko a cóżesz Ci zrobiłem ??pisałem do Fausta nie do Ciebie bo jego jedynego w realu nie widziałem.
I po co ten śnieg spadł ??
Na tym kończymy offtopy. Każdy nastęny post nie odnoszący się do tematu zostanie brutalnie skasowany
-
dokus
Panowie wzywam Was do rozwagi i spokoju, zwracam także uwagę na niecenzuralne zwroty (gumiś odebrałeś min.). Politykę moim zdaniem zostawmy politykom (żeby było na kogo narzekać)a historię - sam już nie wiem??.
Z zainteresowaniem czytam ten wątek bo non stop ciekawostek się człek dowiaduje (spór) ależ owszem wskazany ale kłótnia (wyzywki) i inne - stanowczo nie.
W temacie tym - nie mam nic do powiedzenia ale pilnie śledzę temat o Piłsudskim, Miłoszu, i innych bo tego w książkach (wydaje mi się nie ma).
Z zainteresowaniem czytam ten wątek bo non stop ciekawostek się człek dowiaduje (spór) ależ owszem wskazany ale kłótnia (wyzywki) i inne - stanowczo nie.
W temacie tym - nie mam nic do powiedzenia ale pilnie śledzę temat o Piłsudskim, Miłoszu, i innych bo tego w książkach (wydaje mi się nie ma).
-
Fausto
Panie Moderatorze, łatwo to jest wypisywać brednie jakie Ty wypisujesz na temat krytykowania kogoś. Bo najłatwiej jest właśnie nie krytykować i nie narażać się. Wtedy nikomu się nie podpada, nie masz wrogów, każdy Cię lubi, a są i tacy, którzy będą Ci włazić w d.. bez wazeliny (u mnie na to nie licz)zeniop pisze:Tak z ciekawości Fausto - łatwo krytykować każdą słabość kogoś znanego siedząc wygodnie i anonimowo - zechciałbyś przedstawić się z imienia i nazwiska ? można by pogrzebać tu i tam i zobaczyć co ciekawego się znajdzie?
Nie krytykować i przyjąć postawę „ojca pokrzywdzonych” jest najłatwiej bo to nie wymaga żadnej wiedzy, sankcjonuje Twoje intelektualne lenistwo a jeszcze do tego wszyscy dookoła widzą jaki Ty dobry i rozsądny człowiek jesteś. Taki układny i grzeczny, muchy by nie skrzywdził..I do tego jeszcze politycznie poprawną linię trzyma..
Bo widzisz Panie Moderatorze, ja żeby napisać to co napisałem musiałem najpierw zadać sobie dużo trudu żeby zdobyć wiedzę na tematy osób o, których rozmawialiśmy a Ty nie musiałeś zrobić nic żeby napisać to co napisałeś. I trud, który sobie zadałem wcale nie polega na tym, że musiałem przeczytać sporo książek żeby coś wiedzieć. Polega on przede wszystkim na tym żeby najpierw dowiedzieć się, że takie książki albo inne materiały w ogóle istnieją, później dowiedzieć się kto może je mieć a jeszcze później wyżebrać u właściciela żeby pozwolił mi ją przeczytać, oczywiście u niego w domu bo chyba nie sądzisz, że właściciel komuś taką książkę albo inny dokument pożyczy. I żeby dotrzeć do takiego źródła trzeba uruchamiać znajomych, którzy uruchomią swoich znajomych, którzy znają właściciela książki i żeby w końcu ten najpierw się zgodził na spotkanie z Tobą i później żeby zgodził się taki dokument Ci udostępnić.
A w końcu niektóre z książek musiałem sobie kupić, wiele z nich za ciężkie pieniądze, zwłaszcza ściąganych z Anglii bo w Polsce nikt by ich nie wydał. Ty zapewne wydałbyś te pieniądze na wódkę o, której wspominasz w swoim innym poście.
Więc nie pieprz mi tu Panie Moderatorze, że krytykuje się łatwo bo łatwo pisze się takie posty jak Twoje.
A zatem mówisz Panie Moderatorze żebym się przedstawił z imienia i nazwiska żebyś mógł pogrzebać tu i tam i, że może się coś na mnie znajdzie? A ja Panie Moderatorze mówię Ci na to..wała. A ponieważ miałem już możliwość poznać Twój poziom to wyjaśnię Ci dlaczego wała bo sam z pewnością na to nie wpadniesz. Otóż jeśli chcesz na mnie coś znaleźć to proszę bardzo tylko nie licz na to, że ja Ci w tym pomogę. Ja kiedy pisałem, że Piłsudski jest bolszewikiem, renegatem i skrytobójcą to musiałem sam znaleźć na to materiały i Ty mi w tym nie pomagałeś. Więc nie licz na to, że ja Ci pomogę znaleźć materiały na samego siebie. To po pierwsze w tej sprawie.
A po drugie sposób w jaki napisałeś tego posta jest z Twojej strony zwykłym skurwysyństwem i intelektualnym bandytyzmem. Bo niby w nim nie napisałeś, że mam jakieś plamy w życiorysie ale sposób w jaki to napisałeś budzi pewne wątpliwości co do mojej osoby.
Nie wiem czy wiesz Panie Moderatorze, że w towarzystwie takim ludziom jak Ty nie podaje się ręki. Jeśli ktoś Cię zna to trudno będzie mu się tej znajomości wyprzeć ale z pewnością powodem do chluby ta znajomość nie jest.
Fausto nie jestem Twoim kolesiem - wódki razem nie piliśmy. Nie insynuuje - zadałem proste pytanie.
Rzeczywiście, wódki razem nie piliśmy i nie sądzę żeby taka okoliczność zaszła bo wypiciem kieliszka borygo z menelem spod budki z piwem byłaby dla mnie większym zaszczytem niż wypicie litra koniaku z Tobą.
I to tyle. Zadałeś proste pytanie to dostałeś prostą odpowiedź. I teraz jestem ciekawy czy wystarczy Ci odwagi Panie Moderatorze żeby nie skasować tego posta czy też będziesz się wstydził kolegów z forum i go usuniesz a mnie z forum razem z tym postem. Ja stawiam na tę drugą opcję a Wy koledzy?
-
zeniop
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Yamaha XVS 650 A
Dla wszystkich, którzy zapomnieli przypominam temat dyskusji : " Czesław Miłosz jest wielki"
Fausto prosiłeś o możliwość wypowiedzi - dostałeś ją. Każdy następny post utrzymany w tym tonie w stosunku do kogokolwiek zostanie usunięty i wyciągnięte zostaną konsekwencje zgodnie z regulaminem
http://www.kresowe.forum.motocyklowe.or ... ic.php?t=2
Fausto prosiłeś o możliwość wypowiedzi - dostałeś ją. Każdy następny post utrzymany w tym tonie w stosunku do kogokolwiek zostanie usunięty i wyciągnięte zostaną konsekwencje zgodnie z regulaminem
http://www.kresowe.forum.motocyklowe.or ... ic.php?t=2
...