Czesław Miłosz jest wielki

Pogadajmy jak motocyklista z motocyklistą...

Czy Czesiek Miłosz wg. Ciebie jest:

wielkim polakiem
2
67%
zdrajcą!!!
0
Brak głosów
Miłosz to imie czy nazwisko?
1
33%

Liczba głosów: 3

gumiś
Zwykły forumowicz

Post autor: gumiś »

:D
gumiś
Zwykły forumowicz

lubie sobie czasami tak polatać i żyje sobie chwilą :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=8VcsbOVQ3IU
wally

Post autor: wally »

Według "Wprost" prof. Jerzy Robert Nowak, określony przez tygodnik mianem "ideologa medialnego koncernu o. Tadeusza Rydzyka", miał związki ze służbami specjalnym PRL. Na stronach internetowych tygodnika podano, że z akt IPN wynika, iż w aktach SB figuruje on jako kontakt operacyjny "Tadeusz".

http://www.wirtualnemedia.pl/article/23 ... tem_SB.htm

to ja raczej tez do kina z Bondim :lol:
Fausto

Post autor: Fausto »

W takim razie sprawa jasna. Jeśli IPN ma tego pana na swojej liście to ja również skreślam go z listy osób godnych zaufania. Skreśliłem Wielgusa i Życińskiego, muszę skreślić i Nowaka. W tej materii wyjątków nie uznaję.
Widzisz wally jak przyjemnie jest samodzielnie dociekać prawdziwej prawdy a nie opierać się na prawdzie, którą dostajesz na talerzu? Bo czasem ta prawda podana na talerzu może się czkawką odbić..
Fausto

gumiś pisze:lubie sobie czasami tak polatać i żyje sobie chwilą :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=8VcsbOVQ3IU
A masz taką parasolkę do latania? To w jakimś sklepie się kupuje? Co bardziej nowoczesna teściowa mogłaby sobie taka sprawić żeby kij od miotły jej nie ugniatał.. :D
gumiś
Zwykły forumowicz

Fausto mam taką parasolke jak ten gościu biało-niebieską OZZONE

co do Nowaka to faktycznie dupek, z tego co wally pisze

można go przejechać motórem :lol:
gumiś
Zwykły forumowicz

wally

z tymze dokumentow sbecji na Nowaka nik na zywo na oczy jeszcze nie widzial ... i o taka manipulacje wlasnie mi chodzilo :) Czy winny nie wiadomo, ale juz osadzony :wink:
gumiś
Zwykły forumowicz

na tej liście http://www.ny.pl/Lista_Wildsteina/n/no.html

Jerzy Robert Nowak -niema
Bondi

Post autor: Bondi »

Fausto pisze:
Bondi pisze:No i co cholera, a nie pisalem wczesniej ze i Papierza sie wkrótce tacy jak on czepią?? Weź ty Fausto gościu idź sobie biblie lepiej poczytaj, bo nie rozumiesz sensu naszej wiary, w której nie jesteś wielki bo komuś dokopiesz,a właśnie wtedy gdy kogoś miłujesz, ty nic nie rozumiesz, a ja tego nie pisze bo mam nie wiadomo jaka wiare bo wiem jaka u mnie jest i ile chorob jej dolega, ale żebyś przystopowal i sie zastanowił nad sobą, bo będzie czas że na tobie nikt suchej nitki nie zostawi bez miłosierdzia...
Ty za to gościu rozumiesz wszystko to zapewne mi wytłumaczysz dlaczego obecny papież (synu, słowo papież pisze się, przez "ż") jest tak opluwany przez media (w znacznej części niemieckie), dlaczego praktycznie przestał pielgrzymować i dlaczego ma tylu wrogów w samej hierarchii Watykanu?
Nie sądzę żebyś mi to wytłumaczył bo jesteś tępy jak bucior zomowca i jedyne co potrafisz to łykać to co ci podaje telewizja.
Mam prawo pisac bład będąc w emocjach gdy czytam taki syf który lejesz na naszego Papierza (papieża), i tak dla twojej wiadomości to lepiej ty odejdz od telewizji, ja wole sobie książkę poczytac przed snem bo tylko wtedy mam czas na to, a nie bezczynnie siedziec przed telewizją,i nie wyjezdzaj mi tu z zomowcami i ich butami chyba, że sam wiesz jakie one są bo je nosiłeś, to wtedy możesz, a od papieża Benedykta sie też odczep jego sprawa czy ma jezdzić czy nie na pielgrzymki, Jan Paweł II miał charyzmat do prowadzenia pielgrzymek a Benedykt ma inne, które z powodzenie wykorzystuje. A nie pamiętasz jak JPII był opluwany w mediach, w filmach nawet był, ośmieszany?? Teraz to ucichło, ale tacy jak Ty kontynują to dzieło, tu podlizując sie jednym by zniszczyc innych, niszczysz autorytety, czego wynikiem jest to że 80% ludzi w Polsce nie ma wlasnie zadnego autorytetu. Smiej się smiej, mam nadzieję że ktoś kiedyś, stanie nad tobą i powie co robiłeś w życiu i bedzie zbita, na jakimś forum.
Fausto

wally pisze:z tymze dokumentow sbecji na Nowaka nik na zywo na oczy jeszcze nie widzial ... i o taka manipulacje wlasnie mi chodzilo :) Czy winny nie wiadomo, ale juz osadzony :wink:
wally, a Ty w ogóle przeczytałeś ten artykuł we "Wprost" do końca? Bo dla mnie jest oczywiste, że nie przeczytałeś. Przeczytałeś tylko wstęp napisany grubym drukiem i to do tego nieuważnie.
wally

Oczywiscie ze przeczytalem. Z premedytacja wycialem z kontekstu naglowek i wstawilem wam linka. Na spodziewana reakcje nie musialem dlugo zekac

Udowodnilem Ci w ten sposob ze zjechac mozna kazdego i zawsze z pomoca zmanipulowanych mediow. Dlatego podchodze z rezerwa do niesprawdzonych zrodel
zeniop
Zwykły forumowicz
Motocykl: Yamaha XVS 650 A

Post autor: zeniop »

Tak z ciekawości Fausto - łatwo krytykować każdą słabość kogoś znanego siedząc wygodnie i anonimowo - zechciałbyś przedstawić się z imienia i nazwiska ? można by pogrzebać tu i tam i zobaczyć co ciekawego się znajdzie?
...
gumiś
Zwykły forumowicz

nikogo nie oszukałem ,nie okradłe, i nie podjebałem -moje nazwisko jest na forum -pejsatych nie lubie jako ludzi tylko za ich koszerny biznes

NASZE KAMIENICE WASZE ULICE
Fausto

wally pisze:Oczywiscie ze przeczytalem. Z premedytacja wycialem z kontekstu naglowek i wstawilem wam linka. Na spodziewana reakcje nie musialem dlugo zekac

Udowodnilem Ci w ten sposob ze zjechac mozna kazdego i zawsze z pomoca zmanipulowanych mediow. Dlatego podchodze z rezerwa do niesprawdzonych zrodel
Rzecz w tym, że niczego mi nie udowodniłeś, przeciwnie postawiłeś tezę, że facet był współpracownikiem bezpieki i sam pod sobą dołek wykopałeś bo w świetle dokumentów IPN na, które powołuje się "Wprost" jak najbardziej wygląda, że facet był TW.
Po pierwsze piszesz, że nikt nie widział na oczy dokumentów sbecji na Nowaka. A to?:"Na stronach internetowych tygodnika podano, że z akt IPN wynika, iż w aktach SB figuruje on jako kontakt operacyjny "Tadeusz". Chyba nie sądzisz, że ktokolwiek z "Wprost" powołałby się na dokumenty IPN nie oglądając ich na oczy? Za chwilę miałby proces sądowy w, którym natychmiast udowodniono by mu, że wyssał z palca oszczerstwo. I to proces wytoczony zarówno przez IPN jak i przez samego Nowaka. A nie piszesz jakoś, że Nowak pozwał przed sąd "Wprost" za oszczerstwo..
A to?:""Wprost" podaje, że na mikrofilmach o numerze IPN BU 001043/1742 Jerzy Robert Nowak figuruje jako kontakt operacyjny Tadeusz. Mają tam być m.in. fotokopie ankiety personalnej Tadeusza, a także informacje SB na jego temat oraz notatki ze spotkań, na których Nowak przekazywał SB informacje."
A to?:"Według tych dokumentów 2 lutego 1970 r. kpt. J. Dybicki, inspektor Wydziału II Departamentu III MSW, miał się zwrócić do przełożonych o zgodę na rozmowę operacyjną z Nowakiem. 5 dni później miał wezwać pracującego wtedy w związanym z MSZ Polskim Instytucie Spraw Międzynarodowych Nowaka do MSW. "Wprost" podaje, że według Dybickiego, Nowak nie był zaskoczony wezwaniem i chętnie rozmawiał o swej pracy, a kontakty z Hassem i działalność w jego grupie nazwał błędem. Po tej rozmowie Nowak miał zostać zarejestrowany jako kontakt operacyjny Tadeusz."
Można by wkleić jeszcze kilka cytatów ale szkoda mi czasu i miejsca na forum.
Ale najsmaczniejszy kasek jest tutaj:"Nowak w rozmowie z "Wprost" informacje o nim nazywa bzdurą. "Nigdzie nie ma moich podpisów. Zajmuję się niewygodnymi tematami i dlatego takie rzeczy się wyciąga" :D
Nie ma podpisów więc nie był agentem. Tylko, że wg mnie dość trudno jest złożyć podpis pod ustną rozmową (czytaj donosem) z prowadzącym sbkiem :D Ta wypowiedź przypomina mi następującą (oczywiście hipotetyczną) sytuację. Dwóch gości siedzi przy piwie i jeden z nich mówi, że ich wspólna znajoma np. Baśka przespała się np. z Rychem. Baśka się o tym dowiaduje, wytacza gościowi proces o zniesławienie a gość tłumaczy się w sądzie, że on nie zakablował Baśki do kolesia przy piwie bo nie ma jego podpisu :D
Reasumując: "Wprost" jako źródło informacji problemu o, którym rozmawiamy ma dla mnie wartość zerową ale w tym przypadku źródłem nie jest "Wprost" tylko dokumenty IPN, których wiarygodności nikt nie jest w stanie podważyć (nie fatyguj się wally próbami udowadniania, że SB fałszowało swoje własne dokumenty i tworzyło "fałszywki na niewygodnych ludzi bo każdy kto zna ten temat będzie się z tego śmiał)
Zarzucenie człowiekowi współpracy SB jest dla mnie osobiście ciężką zniewagą czci i honoru kwalifikującą się do wytoczenia oszczercy procesu w sądzie. Teraz wally pokaż mi źródło w, którym jest napisane, że Nowak wytoczył komukolwiek proces o oszczerstwo (IPN, Wprost lub być może jeszcze komuś) i wygrał ten proces a odszczekam wszystko to co napisałem i przyznam na forum, że to Ty miałeś rację a nie ja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Na luzie”