Nowy Wiatrowy
- dylo
- Moderator K.B.M.
- Motocykl: BMW K1200 LT 1999r.
Re: Nowy Wiatrowy
super maszyna
- kaktus
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Transalp 600
Wiatr spoko..... ja mam samochód który potrafi spalić 50 litrów ale jazda nim daje tyle radości że pomijam ten szczegół i nikt mnie nie przekona że jest inaczej więc jestem z TobąWiatr w Polu pisze:Też to czytałem. I to podobno prawda. Ale pomiary "w górę", czyli na pałowanie i maksymalne zużycie nie mają sensu. I to w żadnym motocyklu. Przecież można stówą na jedynce przejechać 50 km i prawie każdy bak będzie pusty (jeśli silnik nie zatarty)kaktus pisze: Ciekawostka doczytałem że nowy V-max przy wygłupach łyknie 22 litry !
Transalp 600
- BociekPL
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Suzuki GS500 SF
22 litry mój uaz przy spokojnej pali 16
- ksenon
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Yamaha XT1200Z Super Tenere
- Kontakt:
gratulacje
na twoje male problemy z V-zapier....... proponuje jazde w 3 osoby na dwa motocykle
Drugi motocykl, najlepiej turystyk , ktory zamiast kufra ma karnister 10L benzyny i problem ze zbiornikiem rozwaizany.
Trzecia osoba siada z Toba na V-maxa i odrazu moto nie bedzie takie wysokie( ), no i oczywiscie ta osoba bedzie miala ogromny plecak gdzie bedziesz mogl zapakowac swoje rzeczy.
pozdro
na twoje male problemy z V-zapier....... proponuje jazde w 3 osoby na dwa motocykle
Drugi motocykl, najlepiej turystyk , ktory zamiast kufra ma karnister 10L benzyny i problem ze zbiornikiem rozwaizany.
Trzecia osoba siada z Toba na V-maxa i odrazu moto nie bedzie takie wysokie( ), no i oczywiscie ta osoba bedzie miala ogromny plecak gdzie bedziesz mogl zapakowac swoje rzeczy.
pozdro
- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
Dodam odnośnie spalania. Otóż nie jest tak źle, jakby to mogło wyglądać. Nie robiłem jeszcze testów na minimum, ale przy "zwykłej" jeździe - ok. 100 km po autostradzie z prędkością 130 km/h, dalej różnymi drogami, w ruchu do Krasnegostawu (bez oszczędzania, ale i bez pałowania) spalanie wyszło mi ok. 7 litrów na 100 km. W drodze powrotnej podobnie. Wrażenie dużego spalania wynika chyba z małej pojemności zbiornika paliwa i stąd z częstej konieczności tankowania.
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.