Lubelska Motocyklowa Asysta XII Rajd Katyńskiego 22.09.2012

...czyli to, co lubimy najbardziej.
Awatar użytkownika
Skrzydlaty
Zwykły forumowicz
Motocykl: NSU351OT M-G G5
Kontakt:

Lubelska Motocyklowa Asysta XII Rajd Katyńskiego 22.09.2012

Post autor: Skrzydlaty »

Witam!

Chciałbym przekazać informację dotyczącą planowanego eventu w postaci
Lubelskiej Motocyklowej Asysty XII Rajdu Katyńskiego w dniu 22 września 2012

Uczestnicy XII Rajdu Katyńskiego w sobotę 22.09 będą wracać z Ukrainy, kończąc
ponad 3 tygodniową pielgrzymkę po miejscach związanych z Polakami, z obszarów leżących po za Polską.

Powstał projekt godnego powitania motocyklowych pielgrzymów na Lubelszczyźnie
i poprowadzenie ich do Krzesimowa, gdzie planują godzinny postój.

Stowarzyszenie LGW"Partyzant" patronuje tematowi i udzieliło swojej strony
jako medium promujące, stąd szczegóły dotyczące wydarzenia
na naszej stronie: http://www.rajdlubelski.pl/rk_asysta.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
W podanym komunikacie jest tam program wydarzenia, szczegóły organizacyjne i namiary na Koordynatora

Zachęcam do udziału motocyklistów lubelskich.
Proszę jednocześnie o udział osoby potrafiące zachować się stosownie do okoliczności.

Może towarzystwo Zamojsko-Tomaszowskie podjęło by temat lokalnie u siebie?

pozdrawiam
Od jednego NSU, lepsze jest tylko... dwa, a nawet trzy...
Wielki Brat
Zwykły forumowicz
Motocykl: FJR 1300

Re: Lubelska Motocyklowa Asysta XII Rajd Katyńskiego 22.09.2

Post autor: Wielki Brat »

Nie mogę wypowiadać się za innych, lecz mówiąc/pisząc za siebie: trudno nie zauważyć, że po wiosennej "zadymie" z rozpoczęciem sezonu motocyklowego w Częstochowie, której skutkiem był podział środowiska motocyklowego, odnosi się wrażenie że organizatorzy Rajdu, który stał się przez lata swego rodzaju "instytucją", za bardzo uwikłali siebie i ducha tego przedsięwzięcia w bieżącą politykę. W związku z powyższym nie jestem przekonany do słuszności idei demonstrowania przez środowisko motocyklowe poparcia dla tak "ubranej"/rozgrywanej dla jakichś tam celów politycznych, idei upamiętniania ofiar zbrodni katyńskiej.
Major
Zwykły forumowicz

Post autor: Major »

Wielki nie będę rozpisywał się w tym temacie. Jest mi po prostu wstyd za twoją "POLITYCZNĄ"
wypocinę.
Awatar użytkownika
Wiatr w Polu
Zwykły forumowicz

Post autor: Wiatr w Polu »

Ani polityczne, ani wypociny moim zdaniem. Wielki wyraził swój pogląd na ten temat i zero w tym polityki, bardziej dystansowanie się. Przypomnę Ci Majorze, że w temacie rozpoczęcia sezonu w Częstochowie Wielki również zachował spory dystans i bezstronność, bo nie opowiedział się ani za Gietrzwałdem, ani za Częstochową. Zwrócił uwagę, że cały ten spór ma podłoże polityczne i wyraził zadowolenie, że klub nie stanął po żadnej ze stron. Jeśli nawet dopatrujesz się w poście Wielkiego wyrazu poglądów politycznych, nie musi Ci być za nikogo wstyd. Wszyscy tutaj mamy jednakowe prawo mieć SWOJE poglądy i mamy prawo się w nich różnić.
Osobiście uważam, że forum motoryzacyjne jest niewłaściwym miejscem do prowadzenia sporów światopoglądowych i dyskusji politycznych. Do tej pory udawało się jakoś tego unikać, ale widać wyraźnie, że choćby właśnie za sprawą Rajdu Katyńskiego, problem podziałów i polityki wnika coraz bardziej w środowisko motocyklowe :(
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
Awatar użytkownika
manson
Moderator K.B.M.
Motocykl: HONDA VTX1300 2006r.

Post autor: manson »

Wydaje mi się że my jako Polacy musimy pamiętać o KATYNIU, dobrze że ktoś o tym pamięta i nagłaśnia - chwała im za to :!:
nawet tysiącmilowa podróż
zaczyna się od jednego kroku.
602300313
Wielki Brat
Zwykły forumowicz
Motocykl: FJR 1300

Post autor: Wielki Brat »

Panowie Adwersarze, którzy odsądzacie mnie "od czci i wiary".
Jak rozumiem intencją autora tematu było zbadanie podejścia naszego środowiska do poruszonej kwestii. Moja opinia w tym temacie, jak słusznie i niestety jako jedyny zauważył Wiatr w Polu, wynika z obawy przed skutkami działań mających na celu wmanewrowanie naszego środowiska w "brudy" polityki - nieważne kto, w jakim celu i pod jakimi sztandarami próbuje to czynić.

Autor tematu z pewnością bardziej ucieszy się z Waszych opinii w niniejszej sprawie, niż z polemiki z moim wpisem. Ale jeśli już nie macie własnych opinii, a odczuwacie przemożną chęć odniesienia się do mojej , to w trosce o wartość merytoryczną dyskusji:
- zważcie, że nie dotyczy ona zbrodni katyńskiej, w żadnym jej aspekcie, lecz jednego z wielu sposobów jej upamiętniania,
- zezwólcie na wyrażanie poglądów innych niż Wasze, czy też innych niż "jedynie słuszne",
- odnoście się do tematu, a nie do osoby.

Zdrówka życzę.
mirek intruz
Zwykły forumowicz
Motocykl: suzuki intruder 1500

Post autor: mirek intruz »

przyłączam się do wypowiedzi WIELKIEGO BRATA
intruz
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Ja tam w politikie się nie mieszam.
Kto chce niech jedzie.
Kto nie chce, a nie ma co z wolnym czasem zrobić niech kliknie w mój podpis a znajdzie cel podróży.
Na prawdę warto.
bryza
Zwykły forumowicz
Motocykl: brak

Post autor: bryza »

Pozwolę sobie zauważyć,że w tej delikatnej materii,każdy powinien sam decydować o swoim udziale w tego typu wydarzeniach ,w zgodzie z osobistym przekonaniem.
W każdym środowisku, również w środowisku motocyklowym, występują często bardzo głębokie różnice światopoglądowe, i sugerowanie słuszności kierunku działania całego środowiska , moim zdaniem, nie powinno mieć miejsca.
Myślę ,że nie brak opinii na temat,lecz odrobina dyplomacji wstrzymuje wielu uczestników forum od dyskusji na tematy polityczne czy religijne.
Awatar użytkownika
Zagłoba
Zwykły forumowicz
Motocykl: YAMAHA XV1600 ROAD STAR 2001r.

Post autor: Zagłoba »

No i słusznie, Bryza, Fido : nasze Forum nie służy do uprawiania polityki, a jedynie do uprawiania turystyki. :faja: :faja: :faja:
...motor, czy koń - byle w siodle i ...w cwał....
Awatar użytkownika
sas
Zwykły forumowicz
Motocykl: CB 450S / trampek 600 i nawet to fajna maszyna...

Post autor: sas »

I tego się trzymać
Zagłoba pisze:No i słusznie, Bryza, Fido : nasze Forum nie służy do uprawiania polityki, a jedynie do uprawiania turystyki. :faja: :faja: :faja:
obiema rencyma sie pod onym podpisuję !!!
Zniesmaczenie straszne mam w sobie po ropoczęciu sezonu
A tam cicho być http://www.youtube.com/watch?v=hJbBjjTsaEM" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
sas
Zwykły forumowicz
Motocykl: CB 450S / trampek 600 i nawet to fajna maszyna...

Post autor: sas »

Celowo post po poście klikam ale Kochani moi jak głosi pewna zacna osoba BISKUP Z...i. I tu stop . Cz y ci co do Czestochowy byli gorsi od tych do Gietrzałdu NIE !!! z wyjątkami oczywiście ... i tu i tam !
Pozdrawiam Grzegorz Bokwa
A tam cicho być http://www.youtube.com/watch?v=hJbBjjTsaEM" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Zloty, imprezy, wycieczki, spotkania”