Lubelska Motocyklowa Asysta XII Rajd Katyńskiego 22.09.2012
- Skrzydlaty
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: NSU351OT M-G G5
- Kontakt:
Lubelska Motocyklowa Asysta XII Rajd Katyńskiego 22.09.2012
Witam!
Chciałbym przekazać informację dotyczącą planowanego eventu w postaci
Lubelskiej Motocyklowej Asysty XII Rajdu Katyńskiego w dniu 22 września 2012
Uczestnicy XII Rajdu Katyńskiego w sobotę 22.09 będą wracać z Ukrainy, kończąc
ponad 3 tygodniową pielgrzymkę po miejscach związanych z Polakami, z obszarów leżących po za Polską.
Powstał projekt godnego powitania motocyklowych pielgrzymów na Lubelszczyźnie
i poprowadzenie ich do Krzesimowa, gdzie planują godzinny postój.
Stowarzyszenie LGW"Partyzant" patronuje tematowi i udzieliło swojej strony
jako medium promujące, stąd szczegóły dotyczące wydarzenia
na naszej stronie: http://www.rajdlubelski.pl/rk_asysta.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
W podanym komunikacie jest tam program wydarzenia, szczegóły organizacyjne i namiary na Koordynatora
Zachęcam do udziału motocyklistów lubelskich.
Proszę jednocześnie o udział osoby potrafiące zachować się stosownie do okoliczności.
Może towarzystwo Zamojsko-Tomaszowskie podjęło by temat lokalnie u siebie?
pozdrawiam
Chciałbym przekazać informację dotyczącą planowanego eventu w postaci
Lubelskiej Motocyklowej Asysty XII Rajdu Katyńskiego w dniu 22 września 2012
Uczestnicy XII Rajdu Katyńskiego w sobotę 22.09 będą wracać z Ukrainy, kończąc
ponad 3 tygodniową pielgrzymkę po miejscach związanych z Polakami, z obszarów leżących po za Polską.
Powstał projekt godnego powitania motocyklowych pielgrzymów na Lubelszczyźnie
i poprowadzenie ich do Krzesimowa, gdzie planują godzinny postój.
Stowarzyszenie LGW"Partyzant" patronuje tematowi i udzieliło swojej strony
jako medium promujące, stąd szczegóły dotyczące wydarzenia
na naszej stronie: http://www.rajdlubelski.pl/rk_asysta.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
W podanym komunikacie jest tam program wydarzenia, szczegóły organizacyjne i namiary na Koordynatora
Zachęcam do udziału motocyklistów lubelskich.
Proszę jednocześnie o udział osoby potrafiące zachować się stosownie do okoliczności.
Może towarzystwo Zamojsko-Tomaszowskie podjęło by temat lokalnie u siebie?
pozdrawiam
Od jednego NSU, lepsze jest tylko... dwa, a nawet trzy...
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: FJR 1300
Re: Lubelska Motocyklowa Asysta XII Rajd Katyńskiego 22.09.2
Nie mogę wypowiadać się za innych, lecz mówiąc/pisząc za siebie: trudno nie zauważyć, że po wiosennej "zadymie" z rozpoczęciem sezonu motocyklowego w Częstochowie, której skutkiem był podział środowiska motocyklowego, odnosi się wrażenie że organizatorzy Rajdu, który stał się przez lata swego rodzaju "instytucją", za bardzo uwikłali siebie i ducha tego przedsięwzięcia w bieżącą politykę. W związku z powyższym nie jestem przekonany do słuszności idei demonstrowania przez środowisko motocyklowe poparcia dla tak "ubranej"/rozgrywanej dla jakichś tam celów politycznych, idei upamiętniania ofiar zbrodni katyńskiej.
-
Major
- Zwykły forumowicz
Wielki nie będę rozpisywał się w tym temacie. Jest mi po prostu wstyd za twoją "POLITYCZNĄ"
wypocinę.
wypocinę.
- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
Ani polityczne, ani wypociny moim zdaniem. Wielki wyraził swój pogląd na ten temat i zero w tym polityki, bardziej dystansowanie się. Przypomnę Ci Majorze, że w temacie rozpoczęcia sezonu w Częstochowie Wielki również zachował spory dystans i bezstronność, bo nie opowiedział się ani za Gietrzwałdem, ani za Częstochową. Zwrócił uwagę, że cały ten spór ma podłoże polityczne i wyraził zadowolenie, że klub nie stanął po żadnej ze stron. Jeśli nawet dopatrujesz się w poście Wielkiego wyrazu poglądów politycznych, nie musi Ci być za nikogo wstyd. Wszyscy tutaj mamy jednakowe prawo mieć SWOJE poglądy i mamy prawo się w nich różnić.
Osobiście uważam, że forum motoryzacyjne jest niewłaściwym miejscem do prowadzenia sporów światopoglądowych i dyskusji politycznych. Do tej pory udawało się jakoś tego unikać, ale widać wyraźnie, że choćby właśnie za sprawą Rajdu Katyńskiego, problem podziałów i polityki wnika coraz bardziej w środowisko motocyklowe
Osobiście uważam, że forum motoryzacyjne jest niewłaściwym miejscem do prowadzenia sporów światopoglądowych i dyskusji politycznych. Do tej pory udawało się jakoś tego unikać, ale widać wyraźnie, że choćby właśnie za sprawą Rajdu Katyńskiego, problem podziałów i polityki wnika coraz bardziej w środowisko motocyklowe
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
- manson
- Moderator K.B.M.
- Motocykl: HONDA VTX1300 2006r.
Wydaje mi się że my jako Polacy musimy pamiętać o KATYNIU, dobrze że ktoś o tym pamięta i nagłaśnia - chwała im za to 
nawet tysiącmilowa podróż
zaczyna się od jednego kroku.
602300313
zaczyna się od jednego kroku.
602300313
-
Wielki Brat
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: FJR 1300
Panowie Adwersarze, którzy odsądzacie mnie "od czci i wiary".
Jak rozumiem intencją autora tematu było zbadanie podejścia naszego środowiska do poruszonej kwestii. Moja opinia w tym temacie, jak słusznie i niestety jako jedyny zauważył Wiatr w Polu, wynika z obawy przed skutkami działań mających na celu wmanewrowanie naszego środowiska w "brudy" polityki - nieważne kto, w jakim celu i pod jakimi sztandarami próbuje to czynić.
Autor tematu z pewnością bardziej ucieszy się z Waszych opinii w niniejszej sprawie, niż z polemiki z moim wpisem. Ale jeśli już nie macie własnych opinii, a odczuwacie przemożną chęć odniesienia się do mojej , to w trosce o wartość merytoryczną dyskusji:
- zważcie, że nie dotyczy ona zbrodni katyńskiej, w żadnym jej aspekcie, lecz jednego z wielu sposobów jej upamiętniania,
- zezwólcie na wyrażanie poglądów innych niż Wasze, czy też innych niż "jedynie słuszne",
- odnoście się do tematu, a nie do osoby.
Zdrówka życzę.
Jak rozumiem intencją autora tematu było zbadanie podejścia naszego środowiska do poruszonej kwestii. Moja opinia w tym temacie, jak słusznie i niestety jako jedyny zauważył Wiatr w Polu, wynika z obawy przed skutkami działań mających na celu wmanewrowanie naszego środowiska w "brudy" polityki - nieważne kto, w jakim celu i pod jakimi sztandarami próbuje to czynić.
Autor tematu z pewnością bardziej ucieszy się z Waszych opinii w niniejszej sprawie, niż z polemiki z moim wpisem. Ale jeśli już nie macie własnych opinii, a odczuwacie przemożną chęć odniesienia się do mojej , to w trosce o wartość merytoryczną dyskusji:
- zważcie, że nie dotyczy ona zbrodni katyńskiej, w żadnym jej aspekcie, lecz jednego z wielu sposobów jej upamiętniania,
- zezwólcie na wyrażanie poglądów innych niż Wasze, czy też innych niż "jedynie słuszne",
- odnoście się do tematu, a nie do osoby.
Zdrówka życzę.
-
mirek intruz
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: suzuki intruder 1500
przyłączam się do wypowiedzi WIELKIEGO BRATA
intruz
- Fido
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Ten ze zdjęcia
- Kontakt:
Ja tam w politikie się nie mieszam.
Kto chce niech jedzie.
Kto nie chce, a nie ma co z wolnym czasem zrobić niech kliknie w mój podpis a znajdzie cel podróży.
Na prawdę warto.
Kto chce niech jedzie.
Kto nie chce, a nie ma co z wolnym czasem zrobić niech kliknie w mój podpis a znajdzie cel podróży.
Na prawdę warto.
-
bryza
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: brak
Pozwolę sobie zauważyć,że w tej delikatnej materii,każdy powinien sam decydować o swoim udziale w tego typu wydarzeniach ,w zgodzie z osobistym przekonaniem.
W każdym środowisku, również w środowisku motocyklowym, występują często bardzo głębokie różnice światopoglądowe, i sugerowanie słuszności kierunku działania całego środowiska , moim zdaniem, nie powinno mieć miejsca.
Myślę ,że nie brak opinii na temat,lecz odrobina dyplomacji wstrzymuje wielu uczestników forum od dyskusji na tematy polityczne czy religijne.
W każdym środowisku, również w środowisku motocyklowym, występują często bardzo głębokie różnice światopoglądowe, i sugerowanie słuszności kierunku działania całego środowiska , moim zdaniem, nie powinno mieć miejsca.
Myślę ,że nie brak opinii na temat,lecz odrobina dyplomacji wstrzymuje wielu uczestników forum od dyskusji na tematy polityczne czy religijne.
- Zagłoba
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: YAMAHA XV1600 ROAD STAR 2001r.
No i słusznie, Bryza, Fido : nasze Forum nie służy do uprawiania polityki, a jedynie do uprawiania turystyki.

...motor, czy koń - byle w siodle i ...w cwał....
- sas
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: CB 450S / trampek 600 i nawet to fajna maszyna...
I tego się trzymać
Zniesmaczenie straszne mam w sobie po ropoczęciu sezonu
obiema rencyma sie pod onym podpisuję !!!Zagłoba pisze:No i słusznie, Bryza, Fido : nasze Forum nie służy do uprawiania polityki, a jedynie do uprawiania turystyki.![]()
![]()
Zniesmaczenie straszne mam w sobie po ropoczęciu sezonu
A tam cicho być http://www.youtube.com/watch?v=hJbBjjTsaEM" onclick="window.open(this.href);return false;
- sas
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: CB 450S / trampek 600 i nawet to fajna maszyna...
Celowo post po poście klikam ale Kochani moi jak głosi pewna zacna osoba BISKUP Z...i. I tu stop . Cz y ci co do Czestochowy byli gorsi od tych do Gietrzałdu NIE !!! z wyjątkami oczywiście ... i tu i tam !
Pozdrawiam Grzegorz Bokwa
Pozdrawiam Grzegorz Bokwa
A tam cicho być http://www.youtube.com/watch?v=hJbBjjTsaEM" onclick="window.open(this.href);return false;