Bebeszenie wydechów

Serwis, naprawa, tunning, customizing.
rezor-151
Zwykły forumowicz
Motocykl: CBR 600

Bebeszenie wydechów

Post autor: rezor-151 »

Witam. mam pytanko planuje niebawem wybebeszyć wydechy 4:2 w suzuki lecz nie jestem trochę przekonany do tej operacji. i mam pytanie co o tym sadzicie jaki możne być efekt.. moc wzrośnie czy spadnie. i co z dźwiękiem. byłbym również wdzięczny za podpowiedz co należało by wyrzucić żeby efekt był dobry..
"Niepoprawni i szaleni
pełni tęsknot i nadziei
zabłąkani w swoich snach
niewiedzący co to strach
urodzeni by sięgnąć gwiazd...A kiedy spyta cię ktoś,jaki tej podróży cel,odpowiesz płynąć to dość,a reszta zobaczy się...
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Re: Bebeszenie wydechów

Post autor: Fido »

Sprzedaj orginały,kup tuningowe (wybór jest spory) bo z tym bebeszeniem to różnie bywa.
Okaże się potem że efekt nie jest zadowalający i zostaniesz z nic niewartym chromowanym złomem.
Awatar użytkownika
buba
Zwykły forumowicz
Motocykl: sprzedany

Post autor: buba »

Fido ma racje. Zepsuc jest bardzo łatwo... Wybór wydechów na aledrogo jest dosc spory. Z tego co pamietam to Piotrek zmieniał wydech w swoim GS'ie, osobiscie mu poleciłem Montii i z tego co mi wiadomo był zadowolony :D , dobry efekt za niska cene (ok 300zl za sztuke) NOWYCH wydechów bez skazy :wink:
robiąc byle co, stajesz się byle kim
Awatar użytkownika
hans
Zwykły forumowicz
Motocykl: xj600

Post autor: hans »

rezor-151 pisze:... jaki możne być efekt.. moc wzrośnie czy spadnie...
Głośność wzrośnie znacząco, ale zamiast bulgotu będzie drażniący uszy ryk. Moje zdanie to tak jak przedmówcy, albo seria zostaje albo coś opcjonalnego (dedykowanego to twojej maszyny, bo inne nie służą), warto poszukać czegoś z DBkilerem wtedy na żądanie maszyna staje się cichsza/głośniejsza.
"Nie walcz z idiotami, mają przewagę liczebną"
Paulo Coelho
DOK
Zwykły forumowicz
Motocykl: Suzuki Intruder VS 700

Post autor: DOK »

Generalnie to zależy moim zdaniem od ucha kierowcy.Kupiłem Swoja Suzan z wybebeszonymi wydechami wsadzałem czym prędzej co się da( w tym wypadku mam wkłady od hondy Goldwing - Cykusia) no i jest dostatecznie czyli dobrze dla mnie marnie na zewnątrz - choć ??? sami posłuchacie na sezonie???
rezor-151
Zwykły forumowicz
Motocykl: CBR 600

Post autor: rezor-151 »

czyli bebeszenie raczej odpada.. myślałem także nad zrobieniem z 4:2 na 4:2:1 na jednym sportowym wydechu,ale z tego co się dowiedziałem efekt będzie raczej słaby.
"Niepoprawni i szaleni
pełni tęsknot i nadziei
zabłąkani w swoich snach
niewiedzący co to strach
urodzeni by sięgnąć gwiazd...A kiedy spyta cię ktoś,jaki tej podróży cel,odpowiesz płynąć to dość,a reszta zobaczy się...
Awatar użytkownika
Dzwiedziu
Zwykły forumowicz
Motocykl: SUZI GSXR 1000 K8

Post autor: Dzwiedziu »

ja zmienilem w swoim moto seryjne wydechy na akrapovica bo te oryginalne w k8 to takie srednio ladne :) - no i tak:cale moto o niebo lepiej wyglada - dzwiek super, bardziej basowy,glosniejszy- przy 10-14tys/ob odglos bolidow f1 totalna wscieklizna nie do opisania:-)przytym niezle ogniem zionie a przy redukcji gazu fajnie strzela :-)ogolnie na wysokich obrotach silnik nabral oddechu :)teraz minusy - jest tylko jeden,na niskich obrotach stracil nieco momentu obrotowego , jadac kiedys 60tka na 6 biegu moglem swobodnie wyprzedzac auta teraz czuje ze moto sie meczy i czasem potrzebna redukcja ... niektorzy mowia ze fabryki sie nie poprawia !pozdr.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Warsztat”