Moto Guzzi Lodola
Zagadki motocyklowe- nagroda główna naklejka KBM od Admina
Re: Zagadki motocyklowe
To ja sobie tak na wszelki wypadek strzelę
Moto Guzzi Lodola
Moto Guzzi Lodola
Bez ciemności nie ma snów...
- Ponieuczesana
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Parakulos 1100
I to o mnie była mowa, ze ja pi... zagadki zadaję...Ech!
Nie wszystko można mieć...Ale zawsze można chcieć...
- artur4444
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Volusia vl800
... ale do czego ten bujak

- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
Brawo Mateusz. To przwidłowa odpowiedź, zdobywasz punkt. To Moto Guzzi Dondolino
Buba - 11 pkt.
Hans- 7 pkt.
Luki 01-4 pkt.
Wiatr w Polu -9 pkt.
Wodzu -4 pkt.
Ponieuczesana - 3 pkty.
Diabel CBR - 1pkt.
Fido -1pkt.
Jacexx-1pkt.
Kapsel -1pkt.
Kazek -1 pkt.
Mateusz -2 pkty
Vera - 3 pkty.
Artur -1pkt.
Teraz małe wyjaśnienie, bo dałem trochę ciała z tą zagadką. Wiele razy czytałem o tym motocyklu w książce i zawsze czytałem jego nazwę nie jak Dondolino, tylko jako DONALDINO
Stąd ten "rebus" DONALD Tusk + DINOzaur. Dopiero jak chciałem znaleźć ten motocykl w necie, żeby Wam podrzucić foto, okazało się, że nie ma... Przeliterowałem nazwę jeszcze raz i wyszło mi DONDOLINO
Jak sie spostrzegłem, dopiero dziś, napisałem, żebyście nie brali tych par obrazków pod uwagę. A co ma z tym wspólnego fotel bujany? Ano Dondolino, to po włosku własnie fotel bujany - tu pomyłki z mojej strony nie było. Przyznacie, że dosyć dziwna nazwa jak na motocykl, ale jednak 
Buba - 11 pkt.
Hans- 7 pkt.
Luki 01-4 pkt.
Wiatr w Polu -9 pkt.
Wodzu -4 pkt.
Ponieuczesana - 3 pkty.
Diabel CBR - 1pkt.
Fido -1pkt.
Jacexx-1pkt.
Kapsel -1pkt.
Kazek -1 pkt.
Mateusz -2 pkty
Vera - 3 pkty.
Artur -1pkt.
Teraz małe wyjaśnienie, bo dałem trochę ciała z tą zagadką. Wiele razy czytałem o tym motocyklu w książce i zawsze czytałem jego nazwę nie jak Dondolino, tylko jako DONALDINO
Ostatnio zmieniony niedziela, 23 stycznia 2011, 18:35 przez Wiatr w Polu, łącznie zmieniany 1 raz.
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
- Ponieuczesana
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Parakulos 1100
Ło masz. Dondolino...toć to brzmi jak pierwsza grzechotka dla niemowlaka.
Nie wszystko można mieć...Ale zawsze można chcieć...
A wiesz Wiatr, że dziś też szukałam motocykla pt. "Donaldino", bo mi sie donald z dinem skrzyżował
tylko mi nie znalazło ...
I fotel bujany też tłumaczyłam na włoski i wyskoczyło mi "sedia a dondolo" a nie dondolino
... dlatego nie miałam pojęcia o co chodzi ...

I fotel bujany też tłumaczyłam na włoski i wyskoczyło mi "sedia a dondolo" a nie dondolino
- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
Bo "sedia a dondolo" to pewnie fotel bujany, a "dondolino" to chyba ten arturowy bujak 
Wojownik musi czuć zapach wojny, musi wiedzieć, że jest potrzebny. W czas pokoju tylko dudnienie KODO jest zwiastunem błogosławieństwa Cesarza do wymarszu na bój.
- buba
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: sprzedany
Zagadka z ewolucji motocykli: Kto i kiedy nałożył na koła rowerowe swego syna gumowe opony napełnione powietrzem co przyczyniło sie do tego ze dziś nie mamy felg z drewna toczących sie po asfalcie

robiąc byle co, stajesz się byle kim
- buba
- Zwykły forumowicz
A miałem nadzieje ze bedzie trudne
. Gratulacje Veera
Buba - 11 pkt.
Wiatr w Polu -9 pkt.
Hans- 7 pkt.
Luki 01-4 pkt.
Wodzu -4 pkt
Vera - 4 pkty
Ponieuczesana - 3 pkty.
Mateusz -2 pkty
Diabel CBR - 1pkt.
Fido -1pkt.
Jacexx-1pkt.
Kapsel -1pkt.
Kazek -1 pkt.
Artur -1pkt.
Buba - 11 pkt.
Wiatr w Polu -9 pkt.
Hans- 7 pkt.
Luki 01-4 pkt.
Wodzu -4 pkt
Vera - 4 pkty
Ponieuczesana - 3 pkty.
Mateusz -2 pkty
Diabel CBR - 1pkt.
Fido -1pkt.
Jacexx-1pkt.
Kapsel -1pkt.
Kazek -1 pkt.
Artur -1pkt.
- buba
- Zwykły forumowicz
No to kolejna zagadka, mam nadzieje ze trudniejsza
. Kto i na jakim motocyklu w 1905 roku zajał pierwsze miejsce w wyscigu Coupe Internetionale des Motocyclettes?
- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
Dzięki Buba
Największe sukcesy firma L&K przypadły na rok 1905 kiedy to wypuszczono innowacyjny model oznaczony jako CCCC wyposażony w czterocylindrowy, rzędowy silnik o mocy 5KM. W tym samym roku Wacław Vondrich zajął pierwsze miejsce w wyścigu Coupe Internetionale des Motocyclettes uważanych wówczas za oficjalne mistrzostwa globu. Dokonał tego na dwucylindrowym modelu CC2 o mocy 4KM i prędkości maksymalnej 85km/h.
Największe sukcesy firma L&K przypadły na rok 1905 kiedy to wypuszczono innowacyjny model oznaczony jako CCCC wyposażony w czterocylindrowy, rzędowy silnik o mocy 5KM. W tym samym roku Wacław Vondrich zajął pierwsze miejsce w wyścigu Coupe Internetionale des Motocyclettes uważanych wówczas za oficjalne mistrzostwa globu. Dokonał tego na dwucylindrowym modelu CC2 o mocy 4KM i prędkości maksymalnej 85km/h.
Ostatnio zmieniony niedziela, 23 stycznia 2011, 21:46 przez Wiatr w Polu, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wiatr w Polu
- Zwykły forumowicz
No, chyba Pianka mnie wyprzedziła, ale nie podała przeciez dokładnej nazwy motocykla, tylko markę 
Ano Cię ubiegłam... ale w pytaniu nie było sprecyzowane czy chodzi również o model... "Podaj kto i na jakim motocyklu..." więc można to było różnie zrozumieć....
Buba zdecyduje...
Buba zdecyduje...