600 -lecie bitwy pod Grunwaldem
- Pietrek
- Zwykły forumowicz
600 -lecie bitwy pod Grunwaldem
Może trochę za wcześnie ten temat poruszam, ale z racji że to nie jest wyprawa na 1 dzień , to pisze o tym teraz. Czy był z Was już ktoś na tej rekonstrukcji? Jak to wszystko wygląda ze strony socjalnej? Chodzi mi o pola namiotowe itd.
Ja bylam kilka razy na inscenizacji bitwy pod Grunwaldem. Raczej jezdzilam na zlot do papy do Ostrody a stamtad na Grunwald bo zawsze jest w tym samym terminie i jest organizowany wyjazd ze zlotu. Z polem namiotowym bylo ciezko. Namiot zawsze gdzies sie rozbije ale bardzo trudno znalezc cien. A grzalo zawsze niemilosiernie!!! To jest praktycznie ogromniaste szczere pole. Z sanitariatami tez bylo ciezko. Moze teraz cos sie zmienilo bo ja bylam ostatnio 2 lata temu. Ogolnie impreze polecam!!! Dojazd motocyklem spoko natomiast autem odradzam. Chyba ze dzien wczesniej. Na kilka godzin przed i po bitwie wszystkie(dwie) drogi to koszmarny kilkunastokilometrowy korek.
w pogoni za cieniem...
- Pietrek
- Zwykły forumowicz
Monia dzięki za odpowiedź. Teraz mniej więcej wiem na czym to wszystko stoi. Mam nadzieję że z racji że jest to jubileuszowa rekonstrukcja to organizatorzy postarają się o lepsze warunki do biwakowania od tych jakie opisujesz. Wally pisze ze może nie dożyje
. Sam nie jestem pewien czy pojadę ale jak na razie mam mocne postanowienie że TAK. Poza tym w mojej firmie planuje się urlopy na przyszły rok wiec wolę wiedzieć wcześniej czy będę miał urlop w tym czasie. To krótkie wyjaśnienie dlaczego poruszyłem ten temat tak wcześnie .