cb radio dla motocyklistów
-
wally
cb radio dla motocyklistów
zakupilem dzis uzywanego "reczniaka" alan 42 multi za 230 zeta i mam zamiar eksperymentowac z zamontowaniem go do bajka. Mam watpliwosci co do wbudowanej anteny, czy ma ktos z was jakies doswiadczenia z cb na motocyklu ?

-
Gargus
-
wally
Radyjko zamontowalem w schowku na kluczyk wstawiwszy uprzednio gniazdo zapalniczki. Z tylu motocykla zamontowalem antene 120 cm. Do kasku zamontowalem zestaw sluchawkowy z mikrofonem, na kierownicy przycisk "nosnej". calkowity koszt lacznie z robocizna wyniosl 400 zl. Sprawuje sie naprawde dobrze, polecam rozwiazanie oraz kolege Alka ktory calosc zmontowal, chetnym sluze jego namiarami.
Ostatnio zmieniony środa, 10 września 2008, 19:38 przez wally, łącznie zmieniany 1 raz.
-
ZEN
- Ernestt
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Yamaha XVS 1300 A
ja mam radio Cb w motorze przerobione dzięki Firmie Elektron(firma znajduje się na przemysłowej przy straży budynek gdzie mieści się "stolarz" ) ,którą polecam ! super bajer . i idealny sprzęt do jazdy w 3-4 osoby (guzik do zamontowania na kierownicy ,słuchawki do kasku a wszystkie te akcesoria mają w sklepie)
LIVE TO RIDE .....RIDE TO LIVE
-
pantonik
cb
Ja tego ręczniaka mam w swoim motorku już rok czasu. Samo radyjko jest pod "zadupkiem"
Podłączone jest bezpośrednio pod światła - włączam światła - mam i radyjko. Antenę mam zewnętrzną (wewnętrzna raczej się nie sprawdzi - prawa fizyki)- do anteny gość mi dorabiał śrubę: powiększał, aby antena mogła się spokojnie trzymać (jak zrobię zdjęcia to je przedstawię). Do alanika, dokupiłem zestaw słuchawkowy, z możliwością nadawania (przycisk znajduje się przy kierownicy). Cb radio sprawuje się bardzo dobrze. Przy czym im większa prędkość - tym mniej słyszę, ale przy dozwolonych nie ma problemu:-) Polecam, w razie potrzeby porobię zdjęcia:-)
-
wally
Po roku uzywania widze ze zrobilem dwa bledy jesli chodzi o montaz. Pierwszy to podlaczenie z pominieciem stacyjki ( musze pamietac zeby wylaczyc) drugi to brak dostepu do pokretel szumu i glosnosci w czasie jazdy ( radio w schowku przy kierownicy) chyba zaloze jakis uchwyt, ale problemem jest przycisk nosnej ktory w alanie jest umieszczony z boku
-
DOK
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Suzuki Intruder VS 700
Mój półfabrykat wygląda tak
http://picasaweb.google.pl/walczewskip/Kbm#
http://picasaweb.google.pl/walczewskip/Kbm#