pochwalcie sie :)

Rycerze motocyklizmu.
irbit

Post autor: irbit »

Ja też z chęcią kupił bym Komara Sport ale narazie nic ciekawego nie znalazłem.
Fotek nie mam ale musze kiedyś podejść i zrobić kilka - napewno wrzuce wtedy na forum :D
wally

Post autor: wally »

Zaba cena jest elastyczna :)
irbit

Wczoraj z Żaba odbyliśmy mała podróż w "polske", nabyliśmy dwa KOMARY.

Rysiek kupił Komara Sport ale to inech sam sie pochwali :)

A ja zakupiłem brakujacy element do kolekcji sztywnych komarków, czyli KOMAR 230, na chodzie z oryginalnym lakierem (braki to osłony gaźnika i lampka tylna - oczywiście chetnie kupie jeśli ktoś coś takiego posiada), reszta w super stanie. Zdjecia dodam na dniach :wink:
Żaba
Zwykły forumowicz

Post autor: Żaba »

irbit pisze: Rysiek kupił Komara Sport ale to inech sam sie pochwali :)
Zgadza się :D Mam i ja jakiś sportowy motocykl wreszcie :D znaczy motorower :wink:
W Komarku trzeba wymienić kierownice i położyć nowy lakier. Do silniczka też trzeba będzie luknąć - choć jest na chodzie. Żeby się ścigać trzeba wykrzesać jego wszystkie możliwości :wink:
Tak wygląda mój Sport :wink:
Obrazek

Jeśli ktoś ma jakieś części do Komarka, to proszę o kontakt.
Deleted.
Zwykły forumowicz

Post autor: Deleted. »

o ten z allegro hehe widzialem go juz na forum
irbit

Narazie fotki przedstawiajace motocykl przed czyszczeniem - w stanie jakim trafił w moje ręce:

Obrazek Obrazek

:D :D :D
podolski

PMZ A750 PODOLSKI

Post autor: podolski »

Sprowadzony z Ukrainy na poczatku lat 90tych, znalezli go gdzies w okolicach lwowa, opuszczony pod szopa lezal w krzakach. Przyjechali polacy zobaczyc "ponoc Harleya", jak sie okazalo mialo to to rame cos jakby z BMW silnik cos jakby od Harleya, cale szczescie ze handlarz slyszal o tym ze ruski robil podolska skojarzyl fakt i nie poszlo to na czesci czy zlom. Dal chlopu 100$ i zabral motor do polski. Na granicy przezyl jeszcze ciezkie przejscie z celnikami co ciekawe nie z ukrainskimi tylko z polakami. Nie chcieli mu pozwolic na przywoz tego do polski ze wzgledu na to ze to zlom. Cudem udalo mi sie to sprowadzic powiedzial ze chce z tego zlom zrobic sobie wozek bo jest osoba niepelnosprawana, i szef celnikow sie zgodzil. Kisil ten motor przez kilka lat dokad nie zjawilem sie ja i przeplacilem strasznie za to. Ale teraz mysle ze bylo warto. Motor jest wlasnie w trakcje BARDZO powolnej odbudowy. Oczywiscie mam silnki kola i blachy do niego. Bedzie to kiedys piekna rzecz. To co widzicie na zdjeciu to rama po pisakowaniu i pierwszym malowaniu proszkowym lakierem, bedzie to jeszcze spolerowane i wyszpachlowane i dopiero na to pojda warstwy najlepszego czarnego lakieru. Resor jest wypolerownay na lustro jednak nadal nie jestem zadowolony i pojdzie do poprawki. Elementy chromowane narazie sa zabezpieczone kadmem, ktory galwanicznie bedzie zdjety a polozona miedz i po polerowaniu chrom najwyzszej jakosci. Oczywiscie znajda sie tacy ktorzy powiedza ze podolsk nie moze byc czarny bo byl tylko dla armi i NKWD robiony i malowany na zielono. Otoz kilkanascie sztuk bylo czarnych. Mam zdjecie ramy z wersji cywilnej w czarnym orginalnym lakierze. Jest to rama z tloczniemi z pierwszej serii (36 sztuk z 1935 roku). Takie ramy zachowaly sie dwie jedna w kolekcji prywatnej w Sankt Petersburgu druga mam ja niestety moja nie jest w orginalnym lakierze. Pozdrawiam was !

Obrazek
Ostatnio zmieniony sobota, 26 kwietnia 2008, 22:50 przez podolski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dzidek
Zwykły forumowicz

Post autor: dzidek »

ja juz sie nie moge doczekać na nowe zdjecia...........hmmmm napewno to potrwa.......ale czekam.............Pozdrawiam..........
Awatar użytkownika
Fido
Zwykły forumowicz
Motocykl: Ten ze zdjęcia
Kontakt:

Post autor: Fido »

Ale rarytas.Aż zazdroszczę.
Pasję trzeba mieć, to się chwali.
Życzę powodzenia w odbudowie tego sprzęta.
irbit

Znajomy z Rzeszowa kiedyś posiadał Podolska
Przy okazj jak będe u niego zapytam czy nic mu nie zostało
Awatar użytkownika
Moskit1
Zwykły forumowicz

Post autor: Moskit1 »

Irbit znasz Tolka !!!!
Szukajcie aż znajdziecie ... Jesli Was szukają to sie tak chowajcie by Was nie znaleźli .
irbit

Moskit1 pisze:Irbit znasz Tolka !!!!
Niestety, nie znam kogoś takiego jak Tolek.

Moskit1, kiedy wrzucisz fotki swoich maszyn :?:
Awatar użytkownika
Moskit1
Zwykły forumowicz

:shock: nie znasz hmmm a myślałem ze wiesz ma piękną stajnie z konkretnych motocykli oj na prawdę ma!!!!!! Ma własny warsztat remontowy nowych motorków i dziadki remontuje !!!!!!!! a zabytki jak zabytki hehhe
nie mam w całości bo mam rozebrane po konserwowane i skatalogowane co mi brakuje i w pudełeczkach pochowane w odpowiednich miejscach tyle ze mogę pokazać SHL MO4 Wanderel 98 IFA BK 350 K125M Peraka 350 kompletuje powoli a 2 Osy 50 52 są w czesciach skatalogowane w pudełkach WFM M06 Z silnikiem 150 cm :roll: i Jawe 250 hehe no i Jawe Perak 250 ale w czesciach braki ogromne hmmm
Pozdrawiam
Szukajcie aż znajdziecie ... Jesli Was szukają to sie tak chowajcie by Was nie znaleźli .
Awatar użytkownika
ZUNDAPP600
Zwykły forumowicz
Motocykl: Virago
Kontakt:

Post autor: ZUNDAPP600 »

A ja za to znam Tolka :D
[url]http://www.zundapp.pl[/url]
Awatar użytkownika
Moskit1
Zwykły forumowicz

:) oglądał Pan jego stajenek :lol:
Co do Pana kiedyś mi chyba opowiadał Tolek ale to będzie ze 2 lata temu
Jak sie nie mylę to Pan miał ze 3 ZUNDAPY 750
Pytanie mianowicie czy Pan posiada części do niego, chodzi mi o bak i kierownice????
ODPOWIEDZ

Wróć do „Weteran”