Fotek nie mam ale musze kiedyś podejść i zrobić kilka - napewno wrzuce wtedy na forum
pochwalcie sie :)
-
irbit
-
irbit
Wczoraj z Żaba odbyliśmy mała podróż w "polske", nabyliśmy dwa KOMARY.
Rysiek kupił Komara Sport ale to inech sam sie pochwali
A ja zakupiłem brakujacy element do kolekcji sztywnych komarków, czyli KOMAR 230, na chodzie z oryginalnym lakierem (braki to osłony gaźnika i lampka tylna - oczywiście chetnie kupie jeśli ktoś coś takiego posiada), reszta w super stanie. Zdjecia dodam na dniach
Rysiek kupił Komara Sport ale to inech sam sie pochwali
A ja zakupiłem brakujacy element do kolekcji sztywnych komarków, czyli KOMAR 230, na chodzie z oryginalnym lakierem (braki to osłony gaźnika i lampka tylna - oczywiście chetnie kupie jeśli ktoś coś takiego posiada), reszta w super stanie. Zdjecia dodam na dniach
-
Żaba
- Zwykły forumowicz
Zgadza sięirbit pisze: Rysiek kupił Komara Sport ale to inech sam sie pochwali![]()
W Komarku trzeba wymienić kierownice i położyć nowy lakier. Do silniczka też trzeba będzie luknąć - choć jest na chodzie. Żeby się ścigać trzeba wykrzesać jego wszystkie możliwości
Tak wygląda mój Sport

Jeśli ktoś ma jakieś części do Komarka, to proszę o kontakt.
-
irbit
-
podolski
PMZ A750 PODOLSKI
Sprowadzony z Ukrainy na poczatku lat 90tych, znalezli go gdzies w okolicach lwowa, opuszczony pod szopa lezal w krzakach. Przyjechali polacy zobaczyc "ponoc Harleya", jak sie okazalo mialo to to rame cos jakby z BMW silnik cos jakby od Harleya, cale szczescie ze handlarz slyszal o tym ze ruski robil podolska skojarzyl fakt i nie poszlo to na czesci czy zlom. Dal chlopu 100$ i zabral motor do polski. Na granicy przezyl jeszcze ciezkie przejscie z celnikami co ciekawe nie z ukrainskimi tylko z polakami. Nie chcieli mu pozwolic na przywoz tego do polski ze wzgledu na to ze to zlom. Cudem udalo mi sie to sprowadzic powiedzial ze chce z tego zlom zrobic sobie wozek bo jest osoba niepelnosprawana, i szef celnikow sie zgodzil. Kisil ten motor przez kilka lat dokad nie zjawilem sie ja i przeplacilem strasznie za to. Ale teraz mysle ze bylo warto. Motor jest wlasnie w trakcje BARDZO powolnej odbudowy. Oczywiscie mam silnki kola i blachy do niego. Bedzie to kiedys piekna rzecz. To co widzicie na zdjeciu to rama po pisakowaniu i pierwszym malowaniu proszkowym lakierem, bedzie to jeszcze spolerowane i wyszpachlowane i dopiero na to pojda warstwy najlepszego czarnego lakieru. Resor jest wypolerownay na lustro jednak nadal nie jestem zadowolony i pojdzie do poprawki. Elementy chromowane narazie sa zabezpieczone kadmem, ktory galwanicznie bedzie zdjety a polozona miedz i po polerowaniu chrom najwyzszej jakosci. Oczywiscie znajda sie tacy ktorzy powiedza ze podolsk nie moze byc czarny bo byl tylko dla armi i NKWD robiony i malowany na zielono. Otoz kilkanascie sztuk bylo czarnych. Mam zdjecie ramy z wersji cywilnej w czarnym orginalnym lakierze. Jest to rama z tloczniemi z pierwszej serii (36 sztuk z 1935 roku). Takie ramy zachowaly sie dwie jedna w kolekcji prywatnej w Sankt Petersburgu druga mam ja niestety moja nie jest w orginalnym lakierze. Pozdrawiam was !

Ostatnio zmieniony sobota, 26 kwietnia 2008, 22:50 przez podolski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
irbit
-
irbit
- Moskit1
- Zwykły forumowicz
nie mam w całości bo mam rozebrane po konserwowane i skatalogowane co mi brakuje i w pudełeczkach pochowane w odpowiednich miejscach tyle ze mogę pokazać SHL MO4 Wanderel 98 IFA BK 350 K125M Peraka 350 kompletuje powoli a 2 Osy 50 52 są w czesciach skatalogowane w pudełkach WFM M06 Z silnikiem 150 cm
Pozdrawiam
Szukajcie aż znajdziecie ... Jesli Was szukają to sie tak chowajcie by Was nie znaleźli .
- ZUNDAPP600
- Zwykły forumowicz
- Motocykl: Virago
- Kontakt:
- Moskit1
- Zwykły forumowicz
Co do Pana kiedyś mi chyba opowiadał Tolek ale to będzie ze 2 lata temu
Jak sie nie mylę to Pan miał ze 3 ZUNDAPY 750
Pytanie mianowicie czy Pan posiada części do niego, chodzi mi o bak i kierownice????
Szukajcie aż znajdziecie ... Jesli Was szukają to sie tak chowajcie by Was nie znaleźli .